arrow_upward

Find den rigtige underholdning til dit arrangement

Find den rigtige underholdning til dit arrangement

Oversigt: Spring direkte videre

Når festen står for døren, så kan det ofte være en af de største udfordringer, at finde ud af hvordan man skal underholde sine gæster.

Vi har sikker alle været til en fest, hvor forskellige grupper har samlet sig i hvert deres hjørne og kun snakker med dem til festen, de kendte i forvejen.

Og forstå mig ret, det kan da også være vældig hyggeligt, men hvis man har lagt op til en vild fest med dans og høj musik hele natten, er det nok lidt en buzzkill.

I denne artikel har vi samlet  En masse gode og kreative idéer til hvordan du kan holde dine gæster beskæftiget i løbet af festen, samt sørge for at de går hjem med rygsækken fuld af glæde, fordi de er blevet godt og grundigt underholdt.

Find idéer til festens underholdning

Er du på helt bar bund med, hvilken type af underholdning der skal diskes op med, så fortvivl ej, vi er her for at hjælpe dig.

Her på selskabslokaler.dk ved du måske, at du i vores guide sektion kan finde en masse fed underholdning til din fest, så du nærmest kan slå hjernen fra og underholde gæsterne på autopilot.

Men vi er ikke de eneste der er kreative, når det kommer til at smide svesken på sisken og gøre underholdning til det punk på agendaen, der bare SKAL være med til festen.

På siden Ideertilfest.dk finder du et hav af lege til både fester, julefrokoster, bryllup, børn og fødselsdage.

Du kan bl.a. finde en masse sjove drukspil, festlege og regler til et hav af spil.

Læs også: Sjov underholdning til din fest

Skal der være live underholdning?

Nogle gange har man bare lyst til at læne sig tilbage i stolen og lade andre tage sig af at underholde ens gæster. Og har man budgettet til det, så skal man da helt klart bare give den gas!

Live underholdning er noget som gæsterne ofte snakker om i lang tid efter festen (uanset om det var god eller dårlig underholdning.

Der er rigtig mange typer af underholdning man kan få ud og optræde, men man skal nok lige tænke over hvem publikum er, og ikke mindst hvor stort publikum er.

Få en tryllekunstner med til festen

En tryllekunstner er en sjov måde at få gang i festen, især hvis man finder en dygtig tryllekunstner, der kan tryllebinde publikum og og få dem med helt ned i hatten til den hvide kanin.

Hvis du vil have en tryllekunstner ud til din fest, kan du booke en tryllekunstner hos Tryllekunstner-booking.dk

Der er rigtig mange dygtige tryllekunstnere i Danmark, der kan sætte gang i festen, både ved gæsternes borde, eller på en scene, hvor underholdningen bliver trukket ud af ærmerne, som perler på en snor.

Et eksempel på en tryllekunstner er Nicolaj Mogensen

Stand-up gør enhver fest sjovere

Der er intet som et godt grin, der kan få smilet frem på dine gæsters læber. Og en sjov stand-up komiker kan uden tvivl være med til at sætte en fest i gang på en helt spektakulær vis.

I Danmark har vi også et hav af stand-up komikere, der alle har hver deres måde at underholde på, fra falde på halen komedie, til mere gennemtænkt politisk humor.

Sørg derfor for at du booker en stand-up komiker der falder i dine gæsters smag, så de ikke starter festen med at være fornærmede over at deres politiske overbevisninger er blevet gjort til skamme.

Et eksempel på en tryllekunstner, der også er stand-up komiker er Marius Bach

Et band kan sætte gang i festen

Har du budgettet til at sætte et band på scenen til din fest, så er der ingen tvivl om at du kan få festen til at vare hele natten med god musikalsk underholdning.

Hvilken type musik der passer til din fest, er du nok den bedste til at vurdere (Måske skal du bare have en DJ ud?) - men hvis folk kan få lov at svinge rumppetten og danse til alle de store hits, så er din fest nok en sikker vinder.

Læs også: Sådan får du styr på underholdningen til din fest

Lad dine gæster være en del af underholdningen

Nu har vi vist snakket lidt meget om hvordan du kan underholde dine gæster til festen, men der er jo ingen der har sagt, at du ikke skal underholdes af dine gæster - det er jo trods alt din fest!

Der er flere måder at hanke op i gæsterne, så du kan få et billigt grin.

Få en danseinstruktør ud

Dans er altid festligt - især hvis der er nogle i selskabet der virkelig prøver - men bare ikke lykkes med at få sat fødderne godt nok til at det kan se bare en smule elegant ud.

Men hvis du gerne vil have et godt grin, samtidig med at du får aktiveret dine gæsters kroppe, så kan du få en danselærer ud, der kan undervise gæsterne i dans.

Det er samtidig også en god måde at få rystet gæsterne sammen på, så de har noget at grine af, resten af aftenen.

Lav aktiv underholdning

Aktiv underholdning er ofte rigtigt svært at lykkes med, når man holder fest og kræver også en masse kreativitet.

Aktiv underholdning kan være fx. en skattejagt, hvor gæsterne skal løse opgaver for at finde skatten.

Du kan også lege legen "Seddel under tallerken" eller "Margretheskål", hvor opgaverne lægger op til at man skal være aktiv.

Læs også: Den ultimative guide til at vælge tema til temafesten

Skal gæsterne underholdes under maden?

Middagen til de fleste fester, er ofte noget der trækker en smule ud, men derfor kan man jo sagtens sætte gang i noget sjov og spas, imens men sidder til middagen.

Gakkede tjenere

Gakkede tjenere er ikke noget man ser så tit, men det er faktisk en utrolig sjov måde at få underholdning ved bordet, når man sidder og spiser.

Hvis du ikke kender konceptet "Gakkede tjenere" så er det ofte et hold skuespillere eller komikere, der kommer ud til din fest og sørger for serveringen af mad og drikkevarer til dine gæster.

De laver så en masse sjov med gæsterne, snubler rundt og laver noget kollektiv underholdning.

Det giver en meget god kontrast til de unge piger og drenge man ofte hyrer til at stå for serveringen.

Opgaver ved bordene

Som vi nævnte længere oppe, så er legen "Seddel under tallerken" en rigtig sjov måde at få sneget nogle opgaver ind til gæsterne under middagen, eller i løbet af festen. Samtidig kommer gæsterne hinanden en smule ved.

Der findes et hav af "udfordringer" man kan give sine gæster - og man kan altid tilpasse det til hvilket publikum der er med.

Læs også: Sådan vælger du din festmenu

Inviter dine gæster på en sjov måde

Nogle gange er det ok at hoppe lidt i tidslinjen. Nu har vi jo været godt omkring hvordan man underholder sine gæster, men man kan jo også tænke underholdningen ind i sin måde at invitere gæsterne med til festen.

I dag bruger mange måske bare Facebooks event funktion til at invitere til festen og det fungerer ret godt, men hvis du vil gå lidt mere offline, så er der nogle andre måder man kan invitere på.

Syngende telegram

Et syngende telegram er en type invitation man ser meget sjældent og vi tror da også det vil være dyrt at bruge til alle dine gæster - men sjovt er det.

Med et syngende telegram kommer der en eller flere personer ud og synger den besked de skal give videre.

Hvis du har sendt et syngende telegram som invitation, så ved dine gæster også at de kan forvente meget af din fest - og hvem vil gå glip af det?

Pop-up invitation

Har du nogensinde set nogle af de børnebøger der er lavet som pop-up, hvor dyrerne, skoven eller noget helt tredje kommer ud af papiret?

Den type kan man også få produceret som kort.

Det er en super sjov og meget flot grafisk måde at sige "Kom med til min fest"

Læs også: Sådan inviterer du dine gæster

Det var alt for denne guide til hvordan du finder den rigtige underholdning til dit arrangement, vi håber det var brugbart. Hvis du har lyst, ville vi sætte stor pris på hvis du vil dele den på de sociale medier - og måske smide en kommentar i bunden med dit bedste tip, til hvordan du sikrer underholdningen til din fest.

Og du kan leje festlokaler ved at følge nedenstående links:

Festlokaler i København

Festlokaler i Aalborg

Festlokaler i Århus

Festlokaler i Odense

Festlokaler i Valby

Du kan også se alle ledige lokaler til leje på Lokalebasen.