Få styr på underholdningen

Få styr på underholdningen

Når der skal være fest, er der mange vigtige elementer, der skal falde på plads, før det hele går op i en højere enhed. Underholdning til en fest er efterhånden blevet et indslag, som gæster forventer vil være til stede. Når det kommer til underholdning, dækker det bredt, lige fra klassiske sange og taler til professionelle entertainere eller hoppeborge.

Find selskabslokalet til jeres arrangement her

Tænk på underholdningen, når du vælger selskabslokalet

Når man selv står for planlægningen af et større arrangement, begår man ofte den klassiske fejl at glemme at tænke på underholdningen, når man vælger sit selskabslokale.

Det betyder, at man muligvis ikke har plads til f.eks. et liveband, eller akustikken er ikke optimal til musik generelt. Ønsker du festlige indslag som taler, sange eller andre former for optræden, er det en god idé at inkludere dette i beslutningsfasen.

Det kan være problematisk, hvis arrangementet holdes et sted, hvor der også er andre selskaber.

Udendørs arrangementer

Der er ikke meget, der kan måle sig med den danske sommer, når den endelig kigger frem. Derfor er det populært at afholde arrangementer i enten pavilloner eller festtelte hen over sommeren.

Det gode ved et telt eller en pavillon er, at man ofte sidder tæt, så hvis man får en entertainer eller en musiker ud, vil der være god lyd, som alle kan nyde. Dog skal man overveje, at de fleste musikere, livebands, komikere eller andre entertainere ønsker et podium eller en scene med et fast gulv, hvor de kan optræde. Dette er noget, der bør tænkes over ved bestilling af gulv.

En anden fantastisk ting ved at holde festen udendørs er, at man kan udnytte naturen til sjove selskabslege som rundbold, fodbold eller noget helt tredje.

Indendørs fester

Rundt om i Danmark er der en lang række flotte selskabslokaler og forsamlingshuse, der er i stand til at håndtere alt fra store til små fester.

Her er der ofte scener eller rigeligt med plads til, at en musiker kan sætte fut i festen. Men der er naturligvis nogle få ting, man bør tænke på, inden man booker det første og bedste lokale. Du kan søge lokaler ved at trykke her.

Hvad skal du tænke på?

  • Hvor meget plads er der, når borde og stole er sat op?
  • Kan alle se, hvis der er et underholdende indslag?
  • Hvordan er lyden i rummet?
  • Er der mulighed for, at børnene kan komme udenfor eller lege i et andet lokale?
  • Det gode ved at holde en fest i et forsamlingshus, selskabslokale eller på en restaurant er, at der ofte er et køkken med tjenere eller servitricer, som glædeligt vil dele sange ud eller hjælpe til, hvis der skal være et sjovt indslag i løbet af aftenen.

Hvilken form for underholdning skal man vælge

Vi lever i en verden, hvor kun fantasien sætter grænser for, hvad der kan ske i forhold til underholdning til en fest. Men hvad skal man vælge?

Det hele afhænger naturligvis af, hvilken type arrangement der skal holdes, og hvem der er inviteret. Er man til en klassisk "Suppe-steg-og-is-fest," er det naturligt at booke en pianist, der kan spille hyggemusik under maden og hjælpe med at sætte diverse sange i gang. Det er meget populært til konfirmationer, jubilæer, bryllupper eller runde fødselsdage.

Andre klassiske former for underholdning er at få en professionel bartender ind, der kan stå og jonglere med shakers i bedste Tom Cruise-stil. Hvis man har et større budget, kan man få et liveband eller en musiker ud og holde en intim koncert. Dette er noget, man ofte ser til runde fødselsdage og bryllupper, hvor man naturligvis ikke går på kompromis med underholdningen.

Et lidt 'nyere' tiltag, der er begyndt at tage form i Danmark, er stand-up komikere og rappere. Nu sidder du måske og rynker på næsen, men disse entertainere tænker en tand hurtigere end den gennemsnitlige person, og de kan med hurtige vendinger få sat et rigtig underholdende program op, der passer til publikum.

Få styr på alt til din fest

På Festen.dk, Danmarks største festportal, kan du finde lige det, du står og mangler for at din fest kan leve op til dine drømme. Her er alt, hvad du skal bruge til din næste fest eller arrangement, lige fra invitationer til limousiner.