Sjov underholdning til din fest

Sjov underholdning til din fest

Når du afholder din fødselsdag, jeres bryllup eller noget helt andet kan en god og festlig underholdning være en af de erindringer, der efter festen vil stå skarpest i dine gæsters hukommelser.

En god underholdning kan både være en god anledning til at ryste folk sammen, og det kan ligeledes være med til at løsne stemningen og få sat gang i dine gæsters lattermuskler.

Her på redaktionen ønsker vi at give dig nogle gode tips og idéer til din festunderholdning.

Vi har samlet 19 sjove festlege, der både kan afholdes af ham eller hende der arrangerer festen, men der er også en række lege, som gæsterne kan pakke i tasken på vej til festen, som en overraskelse til dagens hovedperson.

Fælles for alle legene er, at det er nogle sjove lege, der kan være med til at ryste festens gæster sammen og bidrage til en god stemning. Find lokalet til jeres fest her

Festlege til bryllup, runde fødselsdage m.m.

Her kommer vores mulige bud på gode festlege, der især er velegnet til større festlige begivenheder såsom bryllupper og store runde fødselsdage.

1. Seddel under tallerken

"Seddel under tallerken", eller "Test din gæst" er en sjov leg, I kan lege med rigtig mange deltagere. Det er en rigtig sjov leg, fordi den ryster folk sammen og får trukket lidt af hæmningerne væk.

Det skal du bruge:

 • Papir
 • Saks
 • Kuglepen

Sådan gør I:

I denne leg bliver dine gæster testet, og der bliver brudt grænser, hvilket vil sætte gang i festen. Denne leg kan gøre din middag en hel del sjovere, da den involverer samtlige af dine gæster, og den kræver, at alle tager del i den.

Den går ud på, at du skriver udfordringer på små sedler, som du lægger under dine gæsters tallerkener. Inden middagen går i gang, informerer du dine gæster om, at de skal kigge på sedlen under deres tallerken, og at de ikke må røbe deres udfordring over for hinanden.

Gennem middagen skal de så udføre deres udfordringer, og til sidst i middagen skal den til venstre for én gætte gæstens udfordring. Hvis gæstens udfordring ikke bliver gættet, vil det medføre en sjov straf til gæsten. Ved at indføre en sjov straf vil det i mange tilfælde give gæsterne incitament til at udføre opgaven i stor stil, så de er sikre på, at det bliver gættet.

Det gør legen endnu sjovere. I nogle sammenkomster kan visse udfordringer være upassende, så vælg udfordringer, der passer ind til selve festens formalitet og form.

Mulige udfordringer:

 • Råb skål mindst 15 gange under middagen
 • Råb ’skål i vand’ mindst 15 gange under middagen
 • Hæld vin op til din højre sidemand mindst otte gange under middagen
 • Få samtaleemner i gang om tissemyrer, hoppeborge og kommaregler.
 • Hver gang du går på toilettet, skal der hænge papir efter din sko/stillet.
 • Hold en kort tale
 • Smil et unaturligt smil til de andre gæster gennem middagen.
 • Sørg for at have meget mad mellem tænderne og smil mindst 5 gange.
Picture

2. Karaoke

Karaoke er en sjov leg, uanset om dine gæster er fulde eller ædru, fordi der er altid nogen der er utroligt dygtige til at synge, eller til at kunne teksten, men der er også altid nogen der glemmer alle tekster og ikke har en tone i livet.

Det skal du bruge:

 • Playstation
 • Karaoke dvd eller Sing Star
 • Mikrofoner – helst to

Sådan gør I:

Når først middagen er forbi, og dine gæster har fået lidt vin indenbords, kan det være både sjovt og festligt at synge karaoke. Det behøver ikke være sådan, at alle dine gæster skal rette opmærksomheden mod den syngende gæst.

I stedet kan du stille det i et andet lokale, hvor gæsterne får mulighed for at afprøve deres sang talent eller blot se på.

Har I ikke en Playstation og mikrofoner, Kan i gå på Spotify og synge i kor på en masse gode sange.

Venner synger karaoke sammen

3. Quiz

En god quiz er en af de mest populære underholdninger til fester. Du kan lave teste i alle slags kategorier, men du kan også teste dine gæster i deres indsigt i dig, eller jer som arrangør af festen.

Sådan gør I:

Holder I bryllup, kan I fx teste dem i, hvordan I mødtes, hvor I har rejst henne, hvad jeres respektive yndlings retter er, og hvad I finder mest dejligt og irriterende ved hinanden.

Ved at lade quizzen omhandle jer giver I underholdningen et personligt præg, og det vil ligeledes være et oplagt og sjovt samtaleemne.

I kan fx dele gæsterne op i hold, eller I kan lave en seddel, hvor de skal udfylde deres svar og optælle point i slutningen af legen. I kan med rette udvælge en vinder og overbringe sjove præmier. Fx en t-shirt eller en kaffekop med jer selv på.

3 personer der teltager i en quiz

4. Hit med sangen

Måske kan du huske TV programmet hit med sangen? Idéen bag denne leg går igen fra det gamle tv program med Amin Jensen.

Det skal I bruge:

 • Høretelefoner
 • Telefon

Sådan gør I:

Idéen er at gæsterne bliver delt op i to hold, hvor en af deltagerne får et par høretelefoner på med noget musik.

Deltageren skal så forsøge at synge den sang der bliver spillet og det andet hold skal så forsøge at gætte hvilken sang der bliver sunget.

Legen fortsætter indtil alle på holdet har været igennem.

Den på det andet hold der gætter hvilken sang der er tale om, får et point, det gælder derfor om at være skarp på sange og være hurtig på aftrækkeren.

Venner hører musik sammen

5. Tip en 13’er

Du kender sikkert tip en 13'er fra sportens verden, hvor man skal gætte resultatet af 13 fodboldkampe.

Denne leg kan man også sagtens bruge til festen. Det er en rigtig sjov leg der kan hjælpe med at ryste folk sammen og det er altid sjovt til fx. et bryllup, for at se hvor godt folk kender brudeparret.

Det skal I bruge:

 • Papir (Med en quiz på)
 • Kuglepenne

Sådan før I:

Det fungerer på den måde, at i laver en tipskupon med 13 spørgsmål med ja og nej svar.

Herefter skal jeres gæster, deltagerne svare på de 13 spørgsmål og tilkendegive, hvor godt de kender jer.

For at gøre legen ekstra sjov, så sørg for at stille spørgsmål, som kun de færreste kender svaret på, på den måde taler gæsterne mere med hinanden og lærer dermed hinanden at kende, igennem jer.

Tip en 13'er

6. Margretheskål

Denne leg er et hit til rigtig mange fester, fordi man har det sjovt og får rystet gruppen af mennesker sammen.

Det skal i bruge

 • En Margretheskål (eller anden skål)
 • Mange små stykker papir
 • Kuglepenne

Sådan gør I:

Legen går ud på at alle deltagere skriver en lang række navne på kendte personer ned på små stykker papir og lægger dem i en Margretheskål (Eller en anden skål, måske en hat)

Det er vigtigt at det er kendte personer som de fleste kender, så der er en chance for at det bliver gættet.

Deltagerne skal så deles op i par eller hold hvor den første på holdet trækker en seddel fra skålen for at forklare hvem der står på sedlen, men uden at sige navnet på den kendte person, men ved at sige ting, der kan give en idé om hvem det er.

Er der fx. trukket en seddel hvorpå der står "Anders Fogh Rasmussen" så kan man sige ting som: "Tidligere Dansk statsminister", "Var generalsekretær i NATO", "Tidligere formand for Venstre" etc.

Det gælder så for den anden deltager at gætte så mange kendte mennesker som muligt på 1 minut.

Når minuttet er gået, går turen videre til det næste hold, det er derfor vigtigt at der er mange kendte i Margretheskålen.

Legen kan også forlænges bagefter, hvor man skal gætte de samme kendisser, men hvor man istedet for ord, mimer hvem det er.

Margretheskål

7. Tegn og gæt

Tegn og gæt er altid en sjov leg når man holder fest, det ryster folk sammen og det er altid sjovt når folk enten er rigtig gode, eller rigtigt dårlige til at tegne.

Det skal I bruge:

 • Noget papir (Gerne en tavle)
 • Noget at tegne med
 • Nogle kort med ord der skal tegnes
 • Et stopur (telefon)

Sådan gør I:

Deltagerne bliver delt op i nogle hold, hvor en deltager skal tegne det der står på deres seddel. De skal så tegne det der står på sedlen og få resten af holdet til at gætte hvad det er, uden at sige noget, på 1 minut.

Når det ene minut er gået, så får holdet et point hvis de har gættet hvad der blev tegnet.

Margretheskål

8. Hvem er jeg? (Charades)

Hvem er jeg er en sjov leg der kan leges af alle og er perfekt både til små fester med få deltagere, men også for fester med mange deltagere, hvor det er muligt at dele folk op i hold.

Det skal I bruge:

 • Post-it's
 • Kuglepen

Sådan gør I:

Deltagerne i legen skriver et ord, en person eller en ting på et post-it. Herefter lægges alle post-it's i en skål og de andre teltagere vælger en post-t som de sætter i panden - Uden at se hvad der står på.

Det er nu deltageren med post-it'en i panden der skal gætte hvad der står, ved at stille spørgsmål til de andre deltagere, for at finde ud af hvem, eller hvad deltageren er.

Leg kan også downloades som en app der hedder HeadsUp. HeadsUp kan downloades her:

HeadsUp i Apple App Store     HeadsUp i Google Play

Smiley der leger hvem er jeg

9. Den mærkelige gæst

Ønsker du at sætte gang i sladrehjørnerne og forarge dine gæster? Ønsker du en anderledes underholdning, hvor dine gæster ikke ved, at det er underholdning? Så kan du med fordel hyre en hemmelig gæst, der spiller en sjov og mærkelig rolle.

Det skal I bruge:

 • En "hemmelig" gæst

Sådan gør I:

Gæsten vil gennem hele middagen spille en mærkelig rolle og fyre en masse sjove løgne af. Sammen med dig vil den hemmelige gæst afsløre stuntet, og dine gæster vil kunne ånde lettet op og ikke mindst kunne snakke og grine af indslaget.

Det er vigtigt at der benyttes en gæst udefra som dine gæster ikke kender, da der så kan sættes langt flere løgne og rygter i søen under festen.

Noget af det sjoveste ved dette indslag er, at mange ikke forventer en leg som dette, men blot at den hemmelige gæst er en skør fætter eller andet der er inviteret med til festen.

Den hemmelige gæst

10. Limbo

Limbo er en sjov leg, som man kan lege med både mange og få deltagere. Det er næsten garanteret at I får det sjovt med Limbo, både fordi det er let og fordi der altid er nogen der vælter.

Det skal I bruge:

 • En stang
 • Limbo musik

Sådan gør I:

Du kan enten vælge at lade nogen holde en kost eller andet langt, eller du kan hænge en snor mellem to ting (ikke mellem to stole, der kan vælte). Derefter finder du den rigtige højde, og som oftest starter man højt oppe.

Det handler nu om, at alle gæster skal komme under snoren uden at røre snoren og uden at gå under den.

I stedet skal man bøje baglæns.

Sænk den længere og længere ned, til du til sidst har en vinder. Det er en god idé at spille noget festligt musik samtidig.

Den klassiske sang til Limbo, er sangen Limbo Rock af Chubby Checker

Gruppe af venner der leger limbo

11. Øl stafet

Øl stafet kan spilles på mange forskellige måder, men handler i bund og grund om at lave stafet samtidig med, at man drikker øl.

Det skal I bruge:

 • Øl

Sådan gør I:

I kan fx stille jer op i to rækker og placere dåseøl cirka 10-20 meter foran jer. I skal sikre jer en vis afstand, så holdene ikke løber ind i hinanden. Det skal være det antal dåseøl, som I er deltagere.

Derefter går det ud på, at en deltager ad gangen fra hvert hold løber mod øllene og løber 10 gange rundt om øllene og derefter bunder en øl.

Når deltageren er tilbage på sin plads, må den næste nu løbe. Det hold der først kommer igennem vinder legen.

Dåse der vinder ølstafet

12. Øl bowling

Øl bowling er muligvis mest en ungdomsfest, men det er stadig sjovt, fordi det er et boldspil, hvor man næppe bliver bedre jo længere tid man spiller, eller jo mere fuld man bliver.

Det skal I bruge:

 • Øl
 • Stole
 • En bold

Sådan gør I:

Alle deltagerne skal deles op i hold af 2 personer, som hver især har en stol at sidde på. Imellem de 2 stole stilles der så en øl.

En af de andre hold skal så med bolden, forsøge at vælte øllen imellem stolene på det andet hold.

Lykkes det at vælte øllen, skal det hold, hvis øl er væltet, drikke øllen (og stille en ny)

Taberen er det hold, der får væltet flest øl når legen er slut.

Bolden går rundt og det er blot det hold er har bolden, hvis tur det er.

Hvis man er mere end 4 personer til spillet, så kan man sætte sig i en rundkreds.

Øl bowling
Find lokalet til jeres fest her

13. Beer Pong

Beer Pong er en sjov leg, der kan sætte alles sigtefærdigheder på prøve, især hvis der er kommet lidt alkohol indenbords, inden festen er startet.

Det skal I bruge:

 • 14 plastik kopper
 • 1 - 2 bordtennisbolde
 • Et langt bord
 • Øl
 • Vand

Sådan gør I:

I deler deltagerne op i to hold, der står for enden af bordet. i hver ende af bordet skal der stå 6 kopper, sat op i en trekant (i kan også sætte 10 kopper for et længere spil.)

Det er nu de 2 holds opgave at kaste bordtennisbolden i modstandernes kopper.

Hvis man rammer en kop i den anden ende, skal holdet der ejer koppen, drikke indholdet. Spillet fortsætter derfor indtil det ene hold er løbet tør for kopper med øl.

Ved hvert hold har man to kopper med vand stående, så man kan vaske bolden imellem kast, da den ofte flyver på gulvet under spillet.

Køb Beer Pong bord

Køb Beer Pong kopper

Venner der spiller beer pong

14. Slå søm i

Slå søm i er en sjov leg især for mænd.

Det skal I bruge:

 • En træstub
 • Søm
 • En hammer

Sådan gør I:

Kort sagt går den ud på, at man hurtigst muligt skal slå et søm i et bræt eller en træstub. Man kan enten vælge at gøre det på tid og være mange deltagere eller blot udfordre en af gæsterne, hvor man slå sømmet i på samme tid.

Traditionen blandt mange er, at den der er langsomst til at slå sit søm i, eller den der bruger flest slag på at få sømmet i, skal give en øl til resten af deltagerne i spillet.

Køb dine søm online her

Hammer der slår et søm i et bræt

15. Ballondans

Ballondans kan især være sjovt til fester med en uformel tone, og hvor der er børn til stede.

Det skal I bruge:

 • Balloner
 • Snor
 • Musik

Sådan gør I:

Legen går kort sagt ud på, at alle deltagere puster en ballon op og binder den til sin ankel. Der sættes højt musik på, og deltagerne skal prøve at træde og ødelægge hinandens balloner.

Når man har fået ødelagt sin ballon er man ude af legen, og den sidste tilbage vinder legen. Du kan eventuelt købe en sjov gave at overbringe vindere.

Unge mennesker skal lege ballondans

16. Gave leg

Gave leg er en sjov lille leg, der passer bedst til lidt mindre selskaber, hvor deltagerne kender hinanden rigtig godt i forvejen.

Det skal I bruge:

 • Nogle små sjove gaver
 • Til- og fra kort
 • Stemmesedler

Sådan gør I:

Som afholder af festen er det dig der skal købe en masse små gaver. På gaverne sættes et til og fra kort, hvorpå der skrives et udsagn der kan passe på en af gæsterne til festen.

Det kan fx. være til "den med de største fødder", Den med den ældste sjæl" osv.

I gaverne kan man så have noget iggende, der passer til "emnet" på gaven, det kunne fx. være en fodcreme til den med de største fødder, en pose Werthers bolcher til den med den ældste sjæl osv.

Deltagerne i legen får så en stemmeseddel, hvor de stemmer på hvem der skal have gaven og dermed stemplet på at være den ældste sjæl.

Stemmerne samles så sammen og der uddeles gaver til "vinderne"

Ønsker man at gøre spillet lidt mere socialt, kan hver deltager have et stykke papir med navnet på de andre deltagere på, hvorefter der stemmes "live" med direkte gave uddeling.

Mand lægger gaver på et træbord

17. Nye ord I ordbogen

Nye ord i ordbogen er en sjov leg der sætter dine gæsters kreative evner på prøve, samtidig med at man ofte har det rigtigt sjovt med resultatet af legen.

Det skal I bruge:

 • Listen over nye ord fra Dansk Sprognævn
 • Nedskriv dem på små stykker papir

Sådan gør I:

Med listen over de nyeste ord fra Dansk Sprognævn, så skiftes i til at læse et ord op, hvorefter de andre deltagere skal gætte hvad ordet er, eller hvad ordet betyder.

Vinderen er den deltager der kan gætte meningen bag flest af de ord der bliver sagt.

Ordbog med bogstaver flyvende ud af den

18. Hold kort op

En sjov leg, der kan være med til at skabe en god stemning, er en leg der hedder "Hold kort op"

Legen er meget simpel og sætter festens gæst i centrum, samtidig med at alle gæsterne til festen, kan deltage i legen.

Det kræver at der bliver lavet noget forberedelse hjemmefra, for at lege denne leg, til gengæld kan den skabe god forvirring hos hovedpersonen og en masse grin fra gæsterne.

Det skal du bruge:

 • Pap
 • Tuscher
 • Evt. små gaver

Sådan gør I:

Inden legen starter til festen, så er der vigtigt at have lavet en masse kort på forhånd, hjemmefra, gerne i en stor størrelse, så alle gæster kan se.

Leget gårg ud på, at festens hovedperson bliver sat på en stol.
Herefter bliver de forskellige kort løftet op over hovedet på ham eller hende, så de ikke kan se hvad der står.
Gæsterne til festen, skal så læse hvad der sår på kortet (ude at råbe højt om det) og stille sig op, hvis de har lavet hvad der står på kortet, sammen med hovedpersonen.

Hovedpersonen skal så gætte hvilken sammenhæng der er imellem dem der står op og hvorfor de har rejst sig op.

Hvis han eller hun gætter sammenhængen, kan man give en lille gave som præmie.

Et eksempel kunne være at der på kortet stod "Er i familie med", herefter skal alle familiemedlemmer rejse sig op og hovedpersonen skal gætte hvorfor de står op.

Alt efter stemningen på festen (og typen af gæster), kan man gøre kortene mere udfordrende eller frække.

Eksempler på kort:

 • Har arbejdet sammen med
 • Er i familie med
 • Har gået i skole med
 • Har været på ferie med
 • Har boet med
 • Har været i biografen med
 • Find selv på flere
Mand holder et kort op med teksten "Er i familie"

19. Regler til festen

Regler til festen, er lidt samme stil som Seddel under tallerken, som vi startede med at beskrive i denne artikel, men giver lidt mere "kunstnerisk frihed" til dig som arrangør. Hvis du ikke har lavet siddeplan til festen, så bliver  opgaverne uddelt meget tilfældigt til gæsterne, men ved at lave det som regler, så er du sikker på du ved hvem der får hvad.

Det skal I bruge:

 • Papir
 • Kuglepen
 • Konvolutter

Sådan gør I:

Inden festen starter, så skal du have lavet en række udfordringer til dine gæster, som de skal lave, fx. under middagen eller i løbet af aftenen. Men ved at gøre det på denne måde, så kan du skræddersy alle opgaverne specifikt til de enkelte deltagere.

Ved du fx. at der er en der er god til at parodiere andre, eller en der kan gå på hænder eller lignende, så kan du få de ting frem, ved at have lavet individuelle opgaver på forhånd.

Har du brug for flere eksempler, så hop tilbage til toppen, og læs de eksempler vi har givet der, under legen seddel under tallerken.

Pige holder en konvolut med en regel i

20. Book underholdning

Har du lidt ekstra penge at smide på bordet i forbindelse med underholdningen til din fest, så kan du med fordel booke noget udefrakommende underholdning, der kan komme og underholde dine gæster i løbet af aftenen.

Der findes rigtig mange muligheder for at få nogle til at komme ud og underholde til din fest, uanset om der er tale om musikere til suppe, steg og is, eller samfunds satiriske komikere, der kan give dine gæster et stort smil på læben.

Sørg for at afstemme med dine gæster, og typen af fest du skal holde, om indslaget er passende til festen.

Showman klar til at underholde

21. Stoledans

Stoledans er en gammel klassiker, der får folk ud på gulvet og som uden tvivl kan give folk et skub bagi, når det kommer til at få konkurrencegenet frem i dine gæster.

Det skal I bruge:

 • Stole
 • Musik
 • Præmie

Sådan gør I:

Stil en række stole i en rundkreds, så der er en stol mindre end deltagere.

Start musikken og få gæsterne til at gå rundt om stolene og sluk så musikken.

Herefter skal alle sætte sig ned og den der ikke får en stol, er ude af legen.

Herefter fjerner du en stol og starter forfra, indtil der kun er en stol og en deltager tilbage.

Den sidste med en stol er vinderen og du kan evt. give vedkommende en præmie.

Stole til stoledans

22. Kahoot

Du kender muligvis biospil fra biograferne, hvor man skal spille et spil eller deltage i en quiz på storskærmen, inden filmen starter. Kahoot er lidt samme princip, hvor du kan lave små quizzer til dine gæster, eller bruge nogle af dem som ale andre har lavet.

Det skal I bruge:

 • En computer (Evt. en storskærm)
 • Alle deltagerne skal have en smartphone.
 • Præmie

Sådan gør I:

Alle deltagerne går ind i Kahoot, evt. via appen eller på Kahhot.it

Herefter indtaster de den unikke spillekode og indtaster et navn.

Fra computeren kan du styre spillet og gå videre til næste spil.

Herefter kan du dele en præmie ud til vinderen.

Kahoot appen kan downloades til iPhone og Android herunder:

HeadsUp i Apple App Store     HeadsUp i Google Play

Skærm der viser Kahoot

23. Byg det højeste tårn

Denne leg er som taget ud af en jobsamtale hos IKEA, da den både er sjov og kan give et helt nyt udtryk til team building. Legen er meget enkel og sjov at lave i små grupper, hvor man kan få lov til at skændes lidt om hvad den korrekte arkitektoniske måde at gøre tingene på, er.

Det skal I bruge:

 • Spagetti
 • Skum fiduser (Eller tyggegummi)
 • Målebånd
 • Præmie

Sådan gør I:

Alle deltagerne til festen bliver delt op i mindre grupper, der hver får en pose lange spaghetti og en pose skum fiduser (eller evt. tyggegummi).

Opgaven går ud på, at holdende hver især skal bygge det højeste tårn ud af de to ingredienser.

Hvordan de gør det, er egentligt op til dem selv, men tårnet skal kunne stå, indtil der måles.

Gruppen med det højeste tårn vinder og kan få den flotte præmie du har købt.

Spagetti tårn af spagetti og tyggegummi

24. Banko

Banko eller bingo som nogle kalder det, er ikke bare noget der bliver spillet på plejehjemmene rundt om i landet, det er også et spil der kan spilles til festen, og sætte gang i en hyggelig aften.

Man kan bruge alle typer af præmier / straf til legen, så det ikke nødvendigvis bliver en traditionel omgang banko.

Det skal I bruge:

 • Bankoplader
 • Numre fra 1 - 90
 • 50 ører (Eller andet til at lægge på numrene)
 • Præmier

Sådan gør I:

Alle spillere får en eller flere plader, som de kan holde styr på i løbet af spillet.

Hvis man ikke har et bankospil med nummererende bolde,kan man blot lave numrene fra 1 - 90 på små stykker papir og lægge dem i en hat.

Op råberen trækker så tilfældige numre, indtil der er nogle som får henholdsvis en og to rækker, samt fuld plade - og de modtager en præmie.

Spillet kan evt. gøres til et druk spil, hvor taberne skal drikke et shot.

Banko plader

25. Profiler

Profiler er en sjov lille leg, som man fx. kan lege under maden, hvor alle gæster får en profil de skal være. Det giver nogle utroligt sjove samtaler og parodier på forskellige typer af personer.

Det skal I bruge:

 • Papir
 • Konvolutter

Sådan gør I:

Alle deltagerne får udleveret en "person", "personlighedtype" eller lignende. De skal herefter opføre sig som det de har fået tildelt. Er der en der fx. har fået udleveret en seddel med teenage pige, kan der arbejdes med måden man snakker på, hvordan man holder opmærksomhed på, eller hvad man snakker om.

Vil man lave en lille quiz ud af det, kan man sætte folk til at gætte hvad de er (Evt. lav en Kahoot (Læs mere længere oppe), så alle kan være med.

Herunder har vi samlet nogle eksempler på hvad man evt. kan skrive.

 • Teenage pige
 • Dum blondine
 • Håndværker
 • Nordmand / Svensker / asiat etc.
 • Forskellige kendte personer
 • Nogle bestemte deltagere fra festen
 • Find selv på flere
Profilbilleder af forskellige mennesker

26. Det perfekte minut

Det perfekte minut er en leg, hvor deltagerne til festen skal løse en række simple opgaver - hagen er dog, at de kun har 1 minut til at gøre det i. Ofte lyder opgaven let og simpel, men når man først kommer i gang, er det svære end man måske lige have regnet med.

Legen har også været vist på TV her i Danmark på TV3 for nogle år siden med Robert Hansen i værtsrollen.

Det skal I bruge:

 • Ting til de udfordringer I laver
 • Stopur / timeglas / mobiltelefon
 • Præmier

Sådan gør I:

For at spille det perfekte minut, skal du være kreativ og komme op med en masse små lege, hvor deltageren skal udføre en opgave på et minut.

Der er stor forskel i hvilke typer af lege man har mulighed for at diske op med, da de kræver nogle fysiske ting.

Vi har samlet en række opgaver herunder, som måske kan inspirere dig.

 • Spis noget
 • Suck-it (sugerør og M&M's)
 • Pastalege
 • Flyt kiks fra panden til munden
 • Jongler med balloner
 • Vendespil
 • Byg noget
 • Korthus
Timeglas til det perfekte minut

27. Musikquiz

Denne musikquiz er ikke som alle andre musik quizzer, da der faktisk ikke nødvendigvis skal spilles musik. Til gengæld er det en sjov leg, hvor man virkelig får sine gæster til at tænke.

Det skal I bruge:

 • Computer
 • Google transalte
 • Papir eller en skærm
 • Præmier

Sådan gør I:

Inden gæsterne kommer, så tager du en række kendte linjer eller vers fra sange og kører dem igennem Google Translate, så man skal tænke lidt ud af boksen for at gætte hvad det er for en sang, linjen kommer fra.

Hvis alle til festen taler dansk, kan man oversætte danske sange til engelsk eller omvendt. - er der andre sprog til stede, er det også sjovt at lege med sprogene.

Et sjovt eksempel herunder kan være første vers af Bryan Adams - Summer of 69 - Oversat til Dansk, direkte igennem Google Transalte.

"

Jeg fik min første rigtige seks-streng
Købt den på fem-og-dime
Spillet 'til mine fingre blødte
Var sommeren på nitten og ni

"

Højtaler spiller musikquiz

28. Helium jokes

Helium jokes er en leg, hvor man skal snakke sjovt imens man inhalerer helium og fortæller jokes til resten af festens gæster.

ADVARSEL: Det er sjovt at inhalere helium, men husk på dette kan være sundhedsskadeligt og du kan risikere at blive svimmel, få kvalme eller i værste tilfælde besvime af det -Dine lunger kan klappe sammen ad det. Denne leg er derfor på eget ansvar.

Det skal I bruge:

 • Helium
 • Balloner
 • Jokes

Sådan gør I:

Deltageren får en eller flere jokes på et stykke papir (eller skal selv finde på en). Herefter inhalerer han eller hun noget helium, så stemmen bliver lys og høj.

Joken fortælles og der er en meget stor chance for at deltagerne griner, selvom joken måske ikke er sjov, pga. heliumen.

Helium balloner

29. Babybilleder

Babybilleder er en utroligt sjov leg, hvor i sammen skal gætte hvem babyen på billedet er.

Det skal I bruge:

 • Baby billeder
 • Evt. en "tipskupon" eller Kahoot
 • Præmie

Sådan gør I:

Der er to måder at lege denne leg på, alt efter hvilke babyer der skal gættes på.

Den ene måde er at man beder alle deltagere tage et billede med af dem selv som babyer, og så skal resten af festen gætte, hvem af gæsterne der er på billedet.

Den anden mulighed er at du finder en række billeder på Google af kendte og deres babybilleder (Vi har søgt for dig).

Du kan så lave en quiz ud af det, hvor gæsterne skal gætte hvem der er på billedet.

Vil du gøre det lidt mere officielt end nogle der bare gætter, kan I lave en Kahoot til det.

Baby der tager en selfie

30. Mystery Room

Du har sikkert hørt om et mystery room en gang, hvor en gruppe mennesker bliver låst inde i et lokale, der har et bestemt tema, hvorfra de skal finde ledetråde til hvordan de finder nøglen eller koden til at komme ud af lokalet - alt sammen på under en time.

Det skal I bruge:

 • Ledetråde

Sådan gør I:

Når man laver et mystery room derhjemme, så er det noget svære end det er at tage ud i et "rigtigt" mystery room, og det kræver en del mere forberedelse.

Lav en række ledetråde, der bygger op til den endelige opgave.

Deltagerne skal så udføre en lang række små opgaver, der gør at de kan løse den store opgave, for at "komme ud af rummet" eller for at udføre mystery room opgaven. Det er super fedt at man får lov til at være kreativ og arbejde med små og store opgaver, som ens venner og familie så får lov til at udføre.

Mystery Room

Vi håber du kunne lide denne guide til sjove festlege. Hvis du har mod på mere sjov til din fest, så læs vores ultimative guide til valg af tema til temafesten

Har du selv en leg vi har glemt, eller du syntes hører til på listen? Så fortæl meget gerne om den herunder, eller send os en e-mail på info@selskabslokaler.dk

Og du kan leje festlokaler ved at følge nedenstående links:

Du kan også se alle ledige lokaler til leje på Lokalebasen