Sjov underholdning til din fest

Festunderhodlning


Når du afholder din fødselsdag, jeres bryllup eller noget helt andet kan en god og festlig underholdning være en af de erindringer, der efter festen vil stå aller skarpest i dine gæsters hukommelser.

En god underholdning kan både være en god anledning til at ryste folk sammen, og det kan ligeledes være med til at løsne stemningen og få sat gang i dine gæsters lattermuskler.

Her på redaktionen ønsker vi at give dig nogle gode tips og idéer til din festunderholdning.


Festlege til bryllup, runde fødselsdag m.m.

Her kommer vores mulige bud på gode festlege, der især er velegnet til større festlige begivenheder såsom bryllupper og store runde fødselsdage.

Test din gæst

I denne leg bliver dine gæster testet, og der bliver brudt grænser, hvilket vil sætte gang i festen. Denne leg kan gøre din middag en hel del sjovere, da den involverer samtlige af dine gæster, og den kræver, at alle tager del i den. Den går ud på, at du skriver udfordringer på små sedler, som du lægger under dine gæsters tallerkener. Inden middagen går i gang, informerer du dine gæster om, at de skal kigge på sedlen under deres tallerken, og at de ikke må røbe deres udfordring over for hinanden.

Gennem middagen skal de så udføre deres udfordringer, og til sidst i middagen skal den til venstre for én gætte gæstens udfordring. Hvis gæstens udfordring ikke bliver gættet, vil det medføre en sjov straf til gæsten. Ved at indføre en sjov straf vil det i mange tilfælde give gæsterne incitament til at udføre opgaven i stor stil, så de er sikre på, at det bliver gættet. Det gør legen endnu sjovere.
I nogle sammenkomster kan visse udfordringer være upassende, så vælg udfordringer, der passer ind til selve festens formalitet og form.

Det skal du bruge:


Mulige udfordringer:


Karaoke

Når først middagen er forbi, og dine gæster har fået lidt vin indenbords, kan det være både sjovt og festligt at synge karaoke. Det behøver ikke være sådan, at alle dine gæster skal rette opmærksomheden mod den syngende gæst. I stedet kan du stille det i et andet lokale, hvor gæsterne får mulighed for at afprøve deres sangstalent eller blot se på. Du kan også bruge Singstar, hvor dine gæster kan dyste mod hinanden i at ramme de rigtige toner.

Det skal du bruge:


Live band

At lade et live band spille under middagen eller efter middagen er altid en helt anden oplevelse for dine gæster end blot at sætte en playliste på. Et live band kan skabe en helt anden og hyggelig stemning. Du kan fx enten vælge stille og roligt musik under middagen og så mere danse-orienteret musik til efter maden, så dine gæster kan få svinget hofterne. Den rigtige musik er alfa og omega i forhold til, om dine gæster vælger at tilslutte sig dansegulvet.

Ved du fx, at mange af dine gæster elsker rock musik, og elsker du det også selv, så bør det måske være et rock band, du vælger at hyre. Du kan også med fordel hyre et band, der spiller populære festnumre gennem tiden, så du rammer enhver smag.

Men du skal også vide, om du ønsker musik under festmenuen, dinnermusik, og hvorvidt bandet, som du vil hyre, kan eller vil spille med på festsangene eller nogle af dem. Er der overhovedet tilstrækkelig plads i festlokalet den størrelse band, som du ønsker at booke, og hvor højt må bandet spille i dine lejede festlokaler?

Når du har booket dit partyband, kan du med fordel formidle kontakt til din toastmaster, der herefter i den videre festplanlægning kan koordinere indslag, festsange, pauser o.s.v. med bandet. Det kan også være en god idé på forhånd at aftale mulighed for "forlænget spilletid" med bandet.


Quiz

En god quiz er en af de mest populære underholdninger til fester. Du kan lave teste i alle slags kategorier, men du kan også teste dine gæster i deres indsigt i dig, eller jer som brudepar. Holder I bryllup, kan I fx teste dem i, hvordan I mødtes, hvor I har rejst henne, hvad jeres respektive yndlingsretter er, og hvad I finder mest dejligt og irriterende ved hinanden. Ved at lade quizzen omhandle jer giver I underholdningen et personligt præg, og det vil ligeledes være et oplagt og sjovt samtaleemne.

I kan fx dele gæsterne op i hold, eller I kan lave en seddel, hvor de skal udfylde deres svar og optælle point i slutningen af legen. I kan med rette udvælge en vinder og overbringe sjove præmier. Fx en t-shirt eller en kaffekop med jer selv på.


Den mærkelige gæst

Ønsker du at sætte gang i sladrehjørnerne og forarge dine gæster? Ønsker du en anderledes underholdning, hvor dine gæster ikke ved, at det er underholdning? Så kan du med fordel hyre en hemmelig gæst, der spiller en sjov og mærkelig rolle. Gæsten vil gennem hele middagen spille en mærkelig rolle og fyre en masse sjove løgne af. Sammen med dig vil den hemmelige gæst afsløre stuntet, og dine gæster vil kunne ånde lettet op og ikke mindst kunne snakke og grine af indslaget.

Du kan fx hyre Matias Jakobsen, der førhen til store fester har spillet ’Den mærkelige gæst’, hvor han har bildt folk ind, at han er født i en mose, havde tjent millioner på at spille online fisk og erklæret sin kærlighed til bruden under festen.


Book den mærkelige gæst.Festlege til polterabender, svendegilde og fødselsdag

Vi ønsker at give dig en række bud på sjove og anderledes festlege, der især er velegnet til mindre eller mellemstore fester, hvor du ønsker en mere uformel og festlig atmosfære.

Limbo

Limbo er en sjov leg, som man kan lege med både mange og få deltagere. Du kan enten vælge at lade nogen holde en kost eller andet langt, eller du kan hænge en snor mellem to ting (ikke mellem to stole, der kan vælte). Derefter finder du den rigtige højde, og som oftes starter man højt oppe. Det handler nu om, at alle gæster skal komme under snoren uden at røre snoren og uden at gå under den. I stedet skal man bøje baglæns. Sænk den længere og længere ned, til du til sidst har en vinder. Det er en god idé at spille noget festligt musik samtidig.


Ølbowling

Ølbowling kan spilles på mange forskellige måder, men handler i bund og grund om at lave stafet samtidig med, at man drikker øl. I kan fx stille jer op i to rækker og placere dåseøl cirka 10-20 meter foran jer. I skal sikre jer en vis afstand, så holdene ikke løber ind i hinanden. Det skal være det antal dåseøl, som I er deltagere. Derefter går det ud på, at en deltager ad gangen fra hvert hold løber mod øllene og løber 10 gange rundt om øllene og derefter bunder en øl. Når deltageren er tilbage på sin plads, må den næste nu løbe. Det hold der først kommer igennem vinder legen.


Slå søm i

Slå søm i er en sjov leg især for mænd. Kort sagt går den ud på, at man hurtigst muligt skal slå et søm i et bræt eller en træstub. Man kan enten vælge at gøre det på tid og være mange deltagere eller blot udfordre en af gæsterne, hvor man slå sømmet i på samme tid.


Ballondans

Ballondans kan især være sjovt til fester med en uformel tone, og hvor der er børn. Legen går kort sagt ud på, at alle deltagere puster en ballon op og binder den til sin ankel. Der sættes højt musik på, og deltagerne skal prøve at træde og ødelægge hinandens balloner. Når man har fået ødelagt sin ballon er man ude af legen, og den sidste tilbage vinder legen. Du kan eventuelt købe en sjov gave at overbringe vindere.

Det skal du bruge: <ul<

  • Snor
  • Balloner