Sjov underholdning til din fest

Sjov underholdning til din fest
Oversigt over festlege:

 1. Seddel under tallerken
 2. Karaoke
 3. Quiz
 4. Hit med sangen
 5. Tip en 13'er
 6. Margretheskål
 7. Tegn og gæt
 8. Hvem er jeg? (Charades)
 9. Den mærkelige gæst
 10. Limbo
 11. Ølstafet
 12. Ølbowling
 13. Beer Pong
 14. Slå søm i
 15. Ballondans
 16. Gaveleg
 17. Nye ord i ordbogen
 18. Hold kort op

19 sjove festlege alle kan elske

Når du afholder din fødselsdag, jeres bryllup eller noget helt andet kan en god og festlig underholdning være en af de erindringer, der efter festen vil stå aller skarpest i dine gæsters hukommelser.

En god underholdning kan både være en god anledning til at ryste folk sammen, og det kan ligeledes være med til at løsne stemningen og få sat gang i dine gæsters lattermuskler.

Her på redaktionen ønsker vi at give dig nogle gode tips og idéer til din festunderholdning.

Vi har samlet 19 sjove festlege, dder både kan afholdes af ham eller hende der arrangerer festen, men der er også en række lege, som gæsterne kan pakke i tasken på vej til festen, som en overraskelse til dagens hovedperson.

Fælles for alle legene er, at det er nogle sjove lege, der kan være med til at ryste festens gæster samemn og bidrage til en god stemning.

Festlege til bryllup, runde fødselsdage m.m.

Her kommer vores mulige bud på gode festlege, der især er velegnet til større festlige begivenheder såsom bryllupper og store runde fødselsdage.

Seddel under tallerken

Unge festene tager selfie ved et festbord"Seddel under tallerken", eller "Test din gæst" er en sjov leg, der kan leges med rigtig mange deltagere. Det er en rigtig sjov leg, fordi den ryster folk sammen og får trukket lidt af hæmningerne væk.

Det skal du bruge:

Sådan gør I:

I denne leg bliver dine gæster testet, og der bliver brudt grænser, hvilket vil sætte gang i festen.

Denne leg kan gøre din middag en hel del sjovere, da den involverer samtlige af dine gæster, og den kræver, at alle tager del i den. Den går ud på, at du skriver udfordringer på små sedler, som du lægger under dine gæsters tallerkener.

Inden middagen går i gang, informerer du dine gæster om, at de skal kigge på sedlen under deres tallerken, og at de ikke må røbe deres udfordring over for hinanden.

Gennem middagen skal de så udføre deres udfordringer, og til sidst i middagen skal den til venstre for én gætte gæstens udfordring. Hvis gæstens udfordring ikke bliver gættet, vil det medføre en sjov straf til gæsten. Ved at indføre en sjov straf vil det i mange tilfælde give gæsterne incitament til at udføre opgaven i stor stil, så de er sikre på, at det bliver gættet.

Det gør legen endnu sjovere. I nogle sammenkomster kan visse udfordringer være upassende, så vælg udfordringer, der passer ind til selve festens formalitet og form.

Mulige udfordringer:

Find flotte nye tallerkner til din fest

Tilbage til toppen

Karaoke

Venner synger karaoke sammenKaraoke er en sjov leg, uanset om dine gæster er fulde eller ædru, fordi der er altid nogen der er utroligt dygtige til at synge, eller til at kunne teksten, men der er også altid nogen der glemmer alle tekster og ikke har en tone i livet.

Det skal du bruge:

Sådan gør i:

Når først middagen er forbi, og dine gæster har fået lidt vin indenbords, kan det være både sjovt og festligt at synge karaoke. Det behøver ikke være sådan, at alle dine gæster skal rette opmærksomheden mod den syngende gæst.

I stedet kan du stille det i et andet lokale, hvor gæsterne får mulighed for at afprøve deres sangstalent eller blot se på. Du kan også bruge Singstar, hvor dine gæster kan dyste mod hinanden i at ramme de rigtige toner.

Har I ikke en playstation og microfoner, kan i gå på The Karaoke Chanel på YouTube og synge med i kor på en masse fede hits.

The Karaoke chanel på YouTube

Tilbage til toppen

Quiz

3 personer der teltager i en quizEn god quiz er en af de mest populære underholdninger til fester. Du kan lave teste i alle slags kategorier, men du kan også teste dine gæster i deres indsigt i dig, eller jer som arrangør af festen.

Sådan gør i:

Holder I bryllup, kan I fx teste dem i, hvordan I mødtes, hvor I har rejst henne, hvad jeres respektive yndlingsretter er, og hvad I finder mest dejligt og irriterende ved hinanden.

Ved at lade quizzen omhandle jer giver I underholdningen et personligt præg, og det vil ligeledes være et oplagt og sjovt samtaleemne.

I kan fx dele gæsterne op i hold, eller I kan lave en seddel, hvor de skal udfylde deres svar og optælle point i slutningen af legen. I kan med rette udvælge en vinder og overbringe sjove præmier. Fx en t-shirt eller en kaffekop med jer selv på.

Tilbage til toppen

Hit med sangen

Venner hører musik sammenMåske kan du huske TV programmet hit med sangen? Idéen bag denne leg går igen fra det gamle tv program med Amin Jensen.

Det skal I bruge:

Sådan gør I:

Idéen er at gæsterne bliver delt op i to hold, hvor en af deltagerne får et par høretelefoner på med noget musik.

Deltageren skal så forsøge at synge den sang der bliver spillet og det andet hold skal så forsøge at gætte hvilken sang der bliver sunget.

Legen fortsætter indtil alle på holdet har været igennem.

Den på det andet hold der gætter hvilken sang der er tale om, får et point, det gælder derfor om at være skarp på sange og være hurtig på aftrækkeren.

Tilbage til toppen

Tip en 13'er

Tip en 13'erDu kender sikkert tip en 13'er fra sportens verden, hvor man skal gætte resultatet af 13 fodboldkampe.

Denne leg kan man også sagtens bruge til festen. Det er en rigtig sjov leg der kan hjælpe med at ryste folk sammen og det er altid sjovt til fx. et bryllup, for at se hvor godt folk kender brudeparet.

Det skal i bruge:

Sådan før I:

Det fungerer på den måde, at i laver en tipskupon med 13 spørgsmål med ja og nej svar.

Herefter skal jeres gæster, deltagerne svare på de 13 spørgsmål og tilkendegive, hvor godt de kender jer.

For at gøre legen ekstra sjov, så sørg for at stille spørgslål, som kun de færeste kender svaret på, på den måde taler gæsterne mere emd hinanden og lærer dermed hinanden at kende, igennem jer.

Tilbage til toppen

Margretheskål

MargretheskålDenne leg er et hit til rigtig mange fester, fordi man har det sjovt og får rystet gruppen af mennesker sammen.

Det skal i bruge

Sådan gør I:

Legen går ud på at alle deltagere skriver en lang række navne på kendte personer ned på små stykker papir og lægger dem i en margretheskål (Eller en anden skål, måske en hat)

Det er vigtigt at det er kendte peroner som de fleste kender, så der er en chance for at det bliver gætett.

Deltagerne skal så deles op i par eller hold hvor den første på holdet trækker en seddel fra skålen for at forklare hvem der står på sedlen, men uden at sige navnet på den kendte person, men ved at sige ting, der kan give en idé om hvem det er.

Er der fx. trukket en seddel hvorpå der står "Anders Fogh Rasmussen" så kan man sige ting som: "Tidligere Dansk statsminister", "Var generalsekrætær i Nato", "Tidligere formand for Venstre" etc.

Det gælder som om for den anden deltager at gætte så mange kendte mennesker som muligt på 1 minut.

Når minuttet er gået, går turen videre til det næste hold, det er derfor vigtigt at der er mange kendte i Margretheskålen.

Legen kan også forlænges bagefter, hvor man skal gætte de samme kendisser, men hvor man istedet for ord, mimer hvem det er.

Du kan købe din egen Margrethe Skål her

Tilbage til toppen

Tegn og gæt

Gruppe af venner der leger tegn og gætTegn og gæt er altid en sjov leg når man holder fest, det ryster folk sammen og det er altid sjovt når folk enten er rigtig gode, eller rigtigt dårlige til at tegne.

Det skal I bruge:

Sådan gør I:

Deltagerne bliver delt op i nogle hold, hvor en deltager skal tegne det der står på deres seddel. De skal så tegne det der står på sedlen og få resten af holdet til at gætte hvad det er, uden at sige noget, på 1 minut.

Når det ene minut er gået, så får holdet et pont hvis de har gættet hvad der blev tegnet.

Tilbage til toppen

Hvem er jeg? (Charades)

Smiley der leger hvem er jegHvem er jeg er en sjov leg der kan leges af alle og er perfekt både til små fester med få deltagere, men også for fester med mange deltagere, hvor det er muligt at dele folk op i hold.

Det skal I bruge:

Sådan gør I:

Deltagerne i legen skriver et ord, en person eller en ting på et post-it. Herefter lægges alle posti's i en skål og de andre teltagere vælger en post-t som de sætter i panden - Uden at se hvad der står på.

Det er nu deltageren med post'it'en i panden der skal gætte hvad der står, ved at stille spørgsmål til de andre deltagere, for at finde ud af hvem, eller hvad deltageren er.

Leg kan også downloades som en app der hedder HeadsUp. HeadsUp kan downloades her:

HeadsUp i Apple App Store     HeadsUp i Google Play

Tilbage til toppen

Den mærkelige gæst

Den hemmelige gæstØnsker du at sætte gang i sladrehjørnerne og forarge dine gæster? Ønsker du en anderledes underholdning, hvor dine gæster ikke ved, at det er underholdning? Så kan du med fordel hyre en hemmelig gæst, der spiller en sjov og mærkelig rolle.

Det skal I bruge:

Sådan gør I:

Gæsten vil gennem hele middagen spille en mærkelig rolle og fyre en masse sjove løgne af. Sammen med dig vil den hemmelige gæst afsløre stuntet, og dine gæster vil kunne ånde lettet op og ikke mindst kunne snakke og grine af indslaget.

Det er vigtigt at der benyttes en gæst udefra som dine gæster ikke kender, da der så kan sættes langt flere løgne og rygter i søen under festen.

Noget af det sjoveste ved dette indslag er, at mange ikke forventer en leg som dette, men blot at den hemmelige gæst er en skør fætter eller andet der er inviteret med til festen.

Tilbage til toppen

Limbo

Gruppe af venner der leger limboLimbo er en sjov leg, som man kan lege med både mange og få deltagere. Det er næsten garanteret at i får det sjovt med LImbo, både fordi det er let og fordi der altd er nogen der vælter.

Det skal I bruge:

Sådan gør I:

Du kan enten vælge at lade nogen holde en kost eller andet langt, eller du kan hænge en snor mellem to ting (ikke mellem to stole, der kan vælte). Derefter finder du den rigtige højde, og som oftes starter man højt oppe.

Det handler nu om, at alle gæster skal komme under snoren uden at røre snoren og uden at gå under den.

I stedet skal man bøje baglæns.

Sænk den længere og længere ned, til du til sidst har en vinder. Det er en god idé at spille noget festligt musik samtidig.

Den klassiske sang til Limbo, er sangen Limbo Rock af Chubby Checker

Tilbage til toppen

Ølstafet

Dåse der vinder ølstafetØlstaffet kan spilles på mange forskellige måder, men handler i bund og grund om at lave stafet samtidig med, at man drikker øl.

Det skal I bruge:

Sådan gør I:

I kan fx stille jer op i to rækker og placere dåseøl cirka 10-20 meter foran jer. I skal sikre jer en vis afstand, så holdene ikke løber ind i hinanden. Det skal være det antal dåseøl, som I er deltagere.

Derefter går det ud på, at en deltager ad gangen fra hvert hold løber mod øllene og løber 10 gange rundt om øllene og derefter bunder en øl.

Når deltageren er tilbage på sin plads, må den næste nu løbe. Det hold der først kommer igennem vinder legen.

Tilbage til toppen

Ølbowling

Øl bowlingØlbowling er muligvis mest en ungdomsfest, men det er stadig sjovt, fordi det er et boldspil, hvor man næppe bliver bedre jo længere tid man spiller, eller jo fuldere man bliver.

Det skal I bruge:

Sådan gør i:

Alle deltagerne skal deles op i hold af 2 personer, som hver især har en stol at sidde på. Imellem de 2 stole stilles der så en øl.

En af de andre hold skal så med bolden, forsøge at vælte øllen imellem stolene på det andet hold.

Lykkes det at vælte øllen, skal det hold, hvis øl er væltet, drikke øllen (og stille en ny)

Taberen er det hold, der får væltet flest øl når legen er slut.

Bolden går rundt og det er blot det holdd er har bolden, hvis tur det er.

Hvis man er mere end 4 personer til spillet, så kan man sætte sig i en rundkreds.

Tilbage til toppen

Beer Pong

Venner der spiller beer pongBeer Pong er en sjov leg, der kan sætte alles sigtefærdigheder på prøve, især hvis der er kommet lidt alkohol indenbors, inden festen er startet.

Det skal I bruge:

Sådan gør i:

i deler deltagerne op i to hold, der står for enden af bordet. i hver ende af bordet skal der stå 6 kopper, sat op i en trekant (i kan også sætte 10 kopper for et længere spil.)

Det er nu de 2 holds opgave at kaste bordtennisbolden i modtanderholdets kopper.

Hvis man rammer en kop i den anden ende, skal holdet der ejer koppen, drikke indholdet. Spillet fortsætter derfor indtil det ene hold er løbet tør for kopper med øl.

Ved hvert hold har man to kopper med vand stående, så man kan vaske bolden imellem kast, da den ofte flyver på gulvet under spillet.

Køb Beer Pong bord

Køb Beer Pong kopper

Tilbage til toppen

Slå søm i

Hammer der slår et søm i et brætSlå søm i er en sjov leg især for mænd.

Det skal I bruge:

Sådan gør I:

Kort sagt går den ud på, at man hurtigst muligt skal slå et søm i et bræt eller en træstub. Man kan enten vælge at gøre det på tid og være mange deltagere eller blot udfordre en af gæsterne, hvor man slå sømmet i på samme tid.

Traditionen blandt mange er, at den der er langsomst til at slå sit søm i, eller den der bruger flest slag på at få sømmet i, skal give en øl til resten af deltagerne i spillet.

Køb dine søm online her

Tilbage til toppen

Ballondans

Unge mennesker skal lege ballondansBallondans kan især være sjovt til fester med en uformel tone, og hvor der er børn til stede.

Det skal I bruge:

Sådan gør I:

Legen går kort sagt ud på, at alle deltagere puster en ballon op og binder den til sin ankel. Der sættes højt musik på, og deltagerne skal prøve at træde og ødelægge hinandens balloner.

Når man har fået ødelagt sin ballon er man ude af legen, og den sidste tilbage vinder legen. Du kan eventuelt købe en sjov gave at overbringe vindere.

Køb balloner online her

Tilbage til toppen

Gaveleg

Mand lægger gaver på et træbordGaveleg er en sjov lille leg, der passer bedst til lidt mindre selskaber, hvor deltagerne kender hinanden rigtig godt i forvejen.

Det skal I bruge:

Sådan gør I:

Som afholder af festen er det dig der skal købe en masse små gaver. På gaverne sættes et til og fra kort, hvorpå der skrives et udsagt der kan passe på en af gæsterne til fetsen.

Det kan fx. være til "den med de største fødder", Den med den ældste sjæl" osv.

I gaverne kan man så have noget liggende,d er passer til "emnet" på gaven, det kunne fx. være en fodcreme til den med de største fødder, en pose Wherters blocher til den med den ældste sjæl osv.

Deltagerne i legen får så en stemmeseddel, hvor de stemmer på hvem der skal have gaven og dermed stemplet på at være den ældste sjæl.

Stemmerne samles så samemn og der uddeles gaver til "vinderne"

Ønsker amn at gøre spillet lidt mere socialt, kan hver deltager have et stykke papir med navnet på de andre deltagere på, hvorefter der stemmes "live" med direkte gaveuddeling.

Tilbage til toppen

Nye ord i ordbogen

Ordbog med bogstaver flyvende ud af denNye ord i ordbogen er en sjov læg der sætter dine gæsters kreative evner på prøve, samtidig med at man ofte har det rigtigt sjovt med resultatet af legen.

Det skal I bruge:

Sådan gør I:

Med listen over de nyeste ord fra Dansk Sprognævn, så skiftes i til at læse et ord op, hvorefter de andre deltagere skal gætte hvad ordet er, eller hvad ordet betyder.

Vinderen er den deltager der kan gætte meningen bag flest af de ord der bliver sagt.

 Tilbage til toppen

Hold kort op

Mand holder et kort op med teksten "Er i familie"En sjov leg, der kan være med til at skabe en god stemning, er en leg der hedder "Hold kort op"

Legen er meget simpel og sætter festens gæst i centrum, samtidig med at alle gæsterne til festen, kan deltage i legen.

Det kræver at der bliver lavet noget forberedelse hjemmefra, for at lege denne leg, til gengæld kan den skabe god forvirring hos hovedpersonen og en masse grin fra gæsterne.

Det skal du bruge:

Sådan gør i:

Inden legen starter til festen, så er der vigtigt at have lavet en masse kort på forhånd, hjemmefra, gerne i en stor størrelse, så alle gæster kan se.

Leget når ud på, til fetsen, at festens hovedperson bliver sat på en stol.
Herefter bliver de forskellige kort løftet op over hovedet på ham eller hende, så de ikke kan se hvad der står.
Gæsterne til festen, skal så læse hvad der sår på kortet (Uden at råbe højt om det) og stille sig op, hvis de har lavet hvad der står på kortet, sammen med hovedpersonen.

Hovedpersonen skal så gætte hvilken sammenhæng der er imellem dem der står op og hvorfor de har stilt sig op.

Hvis han eller hun gætter sammenhængen, kan man give en lille gave som præmie.

Et eksempel kunne være at der på kortet stod "Er i familie med", herefter skal alle familiemedlemmer rejse sig op og hovedpersonen skal gætte hvorfor de står op.

Alt efter stemningen på festen (og typen af gæster), kan man gøre kortene mere udfordrende eller frække.

Eksempler på kort:

Vi håber du kunne lide denne guide til sjove festlege. Hvis du har mod på mere sjov til din fest, så læs vores ultimative guide til valg af tema til temafesten

Har du selv en leg vi har glemt, eller du syntes hører til på listen? Så fortæl meget gerne om den herunder, eller send os en e-mail på info@selskabslokaler.dk