Julefrokost lege der underholder alle

Julefrokost lege der underholder alle

Julen er tiden, hvor vi alle samles for at fejre, skabe minder og nyde lækker mad sammen med kollegaer, venner og familie. Julefrokosten er uden tvivl et af årets højdepunkter, hvor vi kan slappe af, have det sjovt og styrke vores bånd på en anderledes måde end på arbejdet.

Her hos Selskabslokaler.dk deler vi den samme glæde for julefrokosten. Det er en aften fyldt med lækker mad, fantastisk selskab og masser af sjov underholdning. Det er en lejlighed, hvor vi som kollegaer virkelig kan styrke vores relationer på en mere afslappet måde end i arbejdsmiljøet.

Vi er også klar over, at det kan være udfordrende at komme på idéer til underholdning, når man planlægger sociale arrangementer. Derfor har vi samlet en omfattende liste med underholdningsidéer, som I kan bruge til jeres næste julefrokost.

Bliv inspireret, og vælg de sjoveste aktiviteter, der passer til jeres selskab. Husk, at du altid kan bruge den praktiske menu i højre side til at springe direkte til de lege, der virker mest spændende for dig og dine gæster. Så bliver julefrokosten endnu mere uforglemmelig!

Læs også vores artikel om sjov underholdning til din fest for flere fantastiske idéer.

Find selskabslokalet til din julefrokost her

1. Pakkeleg

Pakkelegen er en tidløs favorit, når det handler om julefrokostunderholdning. Denne leg byder på chancen for alle deltagerne, uanset alder, for at vinde fantastiske præmier ved hjælp af terningekast, og det kan virkelig blive en festlig konkurrence, især når der er entusiastiske konkurrenceånder med i spillet.

Antallet af gaver, der bruges, og varigheden af legen kan variere betydeligt fra julefrokost til julefrokost, men én ting er sikker: Pakkelegen passer perfekt ind ved enhver lejlighed, er derfor også til en julefrokost med kollegaer.

Hvad skal der bruges:

 • Gaver
 • Terninger
 • Raflebæger
 • Stopur

Sådan spiller I pakkespil:

I denne nervepirrende gaveleg bringer alle deres gaver til bordet. Alle gaver placeres midt på bordet, og hver deltager får 1-2 terninger, der cirkulerer.

I første runde handler det om at slå en 6'er (eller nogle bruger 1'ere) for at snuppe en gave fra midten. Anden runde starter med et ur, og kun én person kender tidsgrænsen. Slår du en 6'er, kan du stjæle en gave fra en medspiller. Når tiden er udløbet, er det tid til at åbne gaverne.

2. Regler til festen

I det følgende afsnit præsenteres legen "Seddel under tallerken," hvor deltagerne i julefrokosten udfordres med små opgaver i løbet af aftenen.

Denne leg udgør en global version af traditionen, idet reglerne gælder for hele selskabet. Legen fremmer interaktion og dybere kendskab til hinanden og kan samtidig vække den legende konkurrenceånd for at få deltagerne til at bryde reglerne med de dertilhørende konsekvenser.

Dette er en underholdende klassiker, der især passer godt til julefrokoster, hvor en unik straf, nemlig snaps, tilføjer ekstra spænding til legen og gør begivenheden mindeværdig.

Det skal I bruge:

 • Papir
 • Kuglepen
 • En hat eller æske

Sådan spiller I regler til festen:

Inden begivenheden påbegyndes, er arrangørerne ansvarlige for at forberede en omfattende liste af regelsedler, som kan tages i brug i løbet af aftenen. Ved festens begyndelse meddeles det, at reglerne løbende vil blive introduceret og forventes at blive overholdt.

Overtrædelse af de fastsatte regler indebærer en påkrævet sanktion, såsom at indtage et shot snaps eller drikke en tår øl med en ekstra krydret smag. Disse straffe bidrager til at skabe en underholdende og interaktiv atmosfære.

For eksempel kan der indføres en ny regel hver time eller i forbindelse med forskellige måltider som forret, hovedret, dessert osv.

3. Book underholdning

Hvis man holder en firma julefrokost eller en julefrokost med venner og familie, kan det hurtigt blive sjovt, hvis man booker underholdning udefra.

Det kunne fx. være en komiker, en dj eller anden underholdning, der kan sætte skub i festen og underholde gæsterne igennem aftenen.

4. Stoledans

Stoledans er en klassisk festaktivitet, der også passer perfekt til jeres julefrokost. Når musikken stopper, og stolene skal findes, bliver det ekstra sjovt, især efter et glas snaps eller to.

I julefrokost-stoledanslegen kan taberne blive straffet med et snapseshot, hvilket tilfører en spændende konkurrence. Spil julemusik, og lad deltagerne danse rundt om stolene til tonerne af julesange som "Rudolf med den røde tud" eller "På loftet sidder nissen." Det er en festlig leg, der skaber mindeværdige øjeblikke og forhøjer julestemningen.

Det skal I bruge:

 • Stole
 • Musik
 • Evt. en Præmie

Sådan leger I Stoledans:

I denne spændende leg arrangeres stole i en cirkel med én stol mindre end antallet af deltagere. Alle sidder med ryggen mod hinanden, klar til at deltage i en udfordrende dans. Når musikken begynder, begiver alle deltagerne sig rundt om stolene i takt med musikken, skabende en pulserende stemning.

Men når musikken brat stopper, skal alle hurtigt finde en stol at sætte sig på. Den uheldige deltager, der ikke når en stol, er ude af legen og må måske tage sig en velfortjent snaps.

Efter hver runde fjernes en stol, og musikken starter på ny. Dette gentages, indtil der kun er én stol og to deltagere tilbage. Den sidste deltager, der formår at sikre sig en plads, står som vinderen.

5. Quiz

Quizzer har altid en særlig charme, især når vi samles til firmaets julefrokost. Her kan vi skabe en quiz, der bringer deltagerne tættere på hinanden ved at lade dem gætte sjove fakta om deres kollegaer.

Legen er simpel, men underholdende. Inden festen begynder, sammensætter arrangørerne en række spørgsmål til quizzen, og deltagerne skal besvare dem med alt fra humor til overraskende viden.

Det kan foregå i plenum, hvor svarene råbes ud eller markeres med hævede hænder, eller det kan blive ekstra spændende med brugen af buzzere. Alternativt kan alle deltagerne skrive deres svar på papir, og vinderen kåres ud fra det højeste antal korrekte svar.

Hvis du ønsker at tilføje en social dimension til legen, kan du overveje at bruge en Kahoot, som er en interaktiv og sjov måde at lave quizzes på. Det er en fantastisk mulighed for at skabe festlig stemning og dybere forbindelser mellem kollegaerne.

6. Gæt en julesang

Er deltagerne til julefrokosten ved at komme i julestemning, eller skal det hjælpes en smule på vej?

Med quizzen "Gæt en julesang" er der flere muligheder hvorpå I kan lege denne.

Spil musikken:

Når musikken begynder, sætter vi gang i en julesang, og det bliver deltagerens opgave at identificere den pågældende julesang. Den deltager, der kan gætte flest julesange korrekt, står som vinderen af legen og belønnes med en spændende præmie.

Læs en linje op:

Læs en linje op fra en populær (eller upopulær) julesang. Deltagerne skal så gætte hvilken sang linjen kommer fra. Hvis ingen kan gætte det i første forsøg, kan næste linje læses op.

Som med den første version, gælder det om at gætte flest rigtige sange, for at vinde legen og evt. præmien.

Spil den baglæns:

Denne variation af legen kræver måske en smule teknisk dygtighed, men den er utrolig sjov. Her spiller vi julesangen baglæns, og deltagerne skal gætte, hvilken julesang der afspilles. Vinderen er den, der kan gætte flest sange korrekt.

Vær ikke bange for at belønne deltagerne med snaps, hvis de gætter forkert – det tilføjer et ekstra krydderi til legen og gør den endnu mere underholdende.

7. Awardshow

Et awardshow er også en god mulighed for at ryste kollegaerne sammen til julefrokosten.Her kan man med fordel lave en afstemning inden julefrokosten, hvor man beder alle kollegaer om at stemme, på hvem der skal have en pris for noget bestemt på arbejdspladsen.

Disse priser kan både være for noget seriøst eller noget sjovt, alt efter hvad stemningen er.

Et par idéer til priser kan være:

 • Årets mest inspirerende kollega
 • Årets humørskaber
 • Årets teamspiller
 • Årets nye stjerne

8. Mini - konkurrencer

I løbet af julefrokosten kan vi arrangere en række små konkurrencer, hvor deltagerne har chancen for at vinde sjove præmier. Disse konkurrencer kan variere fra spørgekonkurrencer, hvor man skal svare på spørgsmål, til udfordringer med tid.

Konkurrencerne tilføjer en sjov og interaktiv dimension til festen og giver alle en lille pause mellem retterne. De hjælper også med at sprede deltagerne rundt og skaber en livlig stemning. Præmierne behøver ikke være store, blot symbolske præmier, der kan bidrage til den gode atmosfære.

9. Seddel under tallerken

Seddel under tallerken er en klassisk og populær leg, der egner sig godt til julefrokoster såvel som andre festlige lejligheder. Du kan finde flere sjove underholdningsideer til din fest i vores tidligere artikel om emnet.

Legen er enkel og effektiv. Inden middagen lægges der en seddel under hver deltagers tallerken, som indeholder en opgave. Disse opgaver kan enten udføres under middagen eller i løbet af aftenen.

Formålet med legen er at skabe samtaleemner og interaktion blandt gæsterne under middagen, og der er ingen præmier på spil. Det handler simpelthen om at tilføre en sjov og underholdende dimension til festen.

Nogle sjove idéer til hvad der kan stå:

 • Skål gentagne gange med en anden deltager.
 • Syng "På loftet sidder nissen" hver gang nogen siger "skål.
 • Spørg din sidemand om ketchup hver gang en ny ret serveres.
 • Kravl under bordet, hvis nogen spørger om dit arbejde.
 • Udfordring: Opfind selv flere sjove idéer og del dem med resten af selskabet for at sprede smilene.

10. Tip 13'er

Vil du gerne sætte en spændende og konkurrencepræget stemning til julefrokosten? Så er Tip en 13'er en fantastisk måde at komme i gang på.

Med Tip en 13'er kan I skabe en tipskupon med en række spørgsmål, hvor hver mulig svarmulighed er en chance for at vinde. For eksempel kan spørgsmålene have svarmuligheder som "Ja," "Nej," og "Måske.

Hver deltager får sin egen tipskupon, og spørgsmålene kan dreje sig om alt fra kollegaernes vaner til firmaets begivenheder, hvis I holder en firmajulefrokost.

Selvfølgelig skal I sørge for en spændende præmie til den heldige vinder, der mest præcist har svaret på spørgsmålene.

Det skal du bruge:

 • Papir
 • Saks
 • Kuglepen

Sådan gør I:

I denne leg bliver dine gæster testet, og der bliver brudt grænser, hvilket vil sætte gang i festen. Denne leg kan gøre din middag en hel del sjovere, da den involverer samtlige af dine gæster, og den kræver, at alle tager del i den.

Den går ud på, at du skriver udfordringer på små sedler, som du lægger under dine gæsters tallerkener. Inden middagen går i gang, informerer du dine gæster om, at de skal kigge på sedlen under deres tallerken, og at de ikke må røbe deres udfordring over for hinanden.

Gennem middagen skal de så udføre deres udfordringer, og til sidst i middagen skal den til venstre for én gætte gæstens udfordring. Hvis gæstens udfordring ikke bliver gættet, vil det medføre en sjov straf til gæsten. Ved at indføre en sjov straf vil det i mange tilfælde give gæsterne incitament til at udføre opgaven i stor stil, så de er sikre på, at det bliver gættet.

Det gør legen endnu sjovere. I nogle sammenkomster kan visse udfordringer være upassende, så vælg udfordringer, der passer ind til selve festens formalitet og form.

11. Banko

Banko er ikke kun forbeholdt spil på det lokale plejehjem (selvom det også er en populær aktivitet der), det kan også få pulsen til at stige for deltagerne til julefrokosten, når tallene råbes op.

Det skal I bruge:

 • Bankoplader
 • Tal fra 1 - 90
 • En hat eller skål
 • Noget til at lægge på tallene
 • Præmier

Sådan spiller I Banko:

Banko-legen kræver en dygtig opråber og deltagere med en eller flere spilleplader. Opråberen råber tilfældigt tal op, og deltagerne markerer tallene på deres plader. Når en deltager har fuldført enten 1 række, 2 rækker eller hele pladen, råber de 'BANKO,' og tallene verificeres. Vinderen belønnes med en spændende præmie.

12. Det perfekte minut

Du har muligvis stiftet bekendtskab med 'Det perfekte minut' fra TV, hvor TV3 tidligere havde en populær leg som et tv-program. Deltagerne skulle udføre små opgaver inden for et minuts tidsramme for at avancere i spillet.

Nogle sjove idéer I kan bruge:

 • Udfordringen om at spise noget på et minut.
 • Jonglering for at teste dine færdigheder.
 • Stabling af genstande i en leg.
 • Udfordringen om at ødelægge ting (på en sjov og sikker måde).

Læs også: Sådan dækker du dit festbord.

13. Musikquiz

Vi deler alle en kærlighed til musik, og det kan udnyttes til en sjov leg, hvor deltagerne skal gætte sange baseret på en enkelt linje eller et vers fra sangen.

For at gøre det lidt mere udfordrende skal linjen eller verset først oversættes gennem Google Translate. Da det er en julefrokost, giver det mening at bruge julesange i quizzen.

Deltageren eller det hold, der gætter flest sange korrekt, vinder legen og modtager en præmie som anerkendelse for deres præstation. Et eksempel kunne være:

"In the attic the niches sit with their Christmas red,
its sweet red, sweet and sweet,
He nods and he eats and he is so happy
for Christmas is his best food.
But all around are all the little rats,
and the shots and the shots:
"We would like to have a little Christmas goddess"
and they dance dancing around in the ring."

14. Pakken med de mange lag

Udover den traditionelle pakkeleg og den besværlige pakkeleg er der en sjov variation, som I kan tilføje til jeres julefrokostfest..

Legen er enkel:

 • Start med at tage en lille gave og pak den ind. På gaven sætter I en post-it med en beskrivelse af, hvem der skal have gaven. For eksempel kan det være "personen som altid har de nyeste gadgets.
 • Nu pakker I gaven ind i endnu et lag, og på dette lag tilføjer I en ny post-it med en beskrivelse af, hvem der skal have gaven næste gang.
 • Fortsæt denne proces med at tilføje lag med post-its i måske 5 til 10 omgange.
 • På det yderste lag behøver I ikke en post-it. Her afgør I, hvem der starter spillet, ved at trække lod eller på anden vis.
 • Personen, der åbner det første lag, skal nu beslutte, hvem der passer bedst til beskrivelsen på post-it'en i det næste lag. Legen fortsætter på denne måde, indtil den sidste person, der åbner det sidste lag, får lov til at beholde gaven.

15. Brunkageleg

Brunkageleg er en rigtig god leg til julefrokoster, da navnet i sig selv lægger op til noget der er julerelateret. Legen er meget enkelt og går ud på at en person sidder på en stol, med hænderne bag ryggen. Herefter placeres der en brunkage i panden på deltageren, som så ved hjælp af kun sit ansigt, skal få brunkagen ned i munden.

Ingen anden deltager må hjælpe og hænderne skal blive på ryggen. Først når brunkagen er i munden og kan spises hel, er opgaven udført. Dette kan gøres til en konkurrence, hvor alle deltagere dyster på tid.

Vi håber, at I har fundet inspiration til sjove lege og underholdning til jeres næste julefrokost, hvor I kan styrke lattermusklerne og skabe uforglemmelige minder.

Vi ønsker jer en fantastisk julefrokost.

Hvis I søger lokaler til jeres arrangement, kan I finde dem ved at følge nedenstående links:

Du kan også se alle ledige lokaler til leje på Lokalebasen.