Hennegaard

Selskabslokale
Selskabslokale

Beskrivelse

I Imiddelalderen var Hennegaard Ribe-biskoppens befæstede borg- hvoraf dele af kældre og voldgrav stadig eksisterer og centrum for et meget stort gods, bestående af bøndergårde.    

Efter reformationen blev Hennegaard en herregård og var fortsat af et sådant omfang, at ejeren i 1639 kunne oprette endnu en herregård, Søviggaard på den modsatte side af Filsø.
Ved udskiftningen i slutningen af 1700-årene var selve hovedgårdens jordtilliggende beskedent, men antallet af underhørende gårdmænd ca. 100- det fjerdestørste antal i Ribe Amt. Og efter udskiftningen var Hennegaard blevet reduceret til en stor bondegård lige som andre af amtets herregårde.     
Hennegaard brændte i 1831 og blev i overensstemmelse med denne ændrede status genopført med et stort stuehus over for en trelænget avlsgård.    

 

O. 1900 frasolgtes gårdens enorme klitarealer til et københavnsk konsortium, der påbegyndte sommerhusudstykningen. Hennegaards nuværende forretningsområde er økologisk planteavl, kødproduktion, naturpleje og udlejning.

 

 Eventyrlandet

 

Den bygningsfredede Hennegaard ligger i et lokalplansikret kulturmiljø, der bl.a. omfatter Henne Kirke samt Henne Kirkeby Kro og den tidligere skole – de to sidstnævnte er begge opført i 1800-årenes traditionelle, egnstypiske byggeskik . 
     

Fra Hennegaard er der udsigt mod syd til den store Filsø, som nu er gjort endnu større til glæde for naturvenner og Ornitologer, der valfarter til stedet.

Blåbjerg plantage mod nord er et anderledes, men lige så attraktiv naturområde og et par kilometer mod vest ligger Vesterhavet.  

Selskabslokalet kan kun lejes i tidsrummet fra påske-efterårsferien, om vinteren er der fuldt udlejet!

Læs mere

Beliggenhed

Rutevejledning til adressen

Strandvejen 260, 6854 Henne

Location
Noget gik galt. Prøv venligst senere eller kontakt os hvis fejlen opstår igen.

Bookingforespørgsel

Du kan sende en forespørgsel ved at bruge kontaktformularen herunder.

Begivenhed
--
0 / 150
Send forespørgsel
Ingen binding eller betaling

Danmarks største udvalg

Find lokale til alle lejligheder

100% gratis og uforpligtende