Ore Sogn Forsamlingshus

Forsamlingshus
Forsamlingshus

Beskrivelse

Ønsker du de helt rigtige rammer for din næste fest? Vi fremviser gerne huset, så du kan se rammerne inden du beslutter dig.

  Når man kører langs landevejen fra Middelfart til Bogense, kører man igennem indtil flere kommuner…og sådan har det faktisk altid været! I ”gamle dage” havde kommuner og amter ganske vist andre navne men inddelingerne har altid eksisteret i én form eller en anden  Danmark har tidligere været inddelt i blandt andet herreder, en gammel militærstruktur hvor de enkelt herreder var forpligtet på, at stille en vis mængde soldater når kongen krævede det. Hvert herred var atter inddelt isogne som både var den kirkelige inddeling af landet og den politiske.

Ét af de sogne man kommer til langs landevejen mellem Middelfart og Bogense er Ore sogn, et lille landsogn som tidligere var anneks til Brenderup sogn i det nu hedengangne Vends herred.

Ore sogn var oprindeligt en del af Brenderup sogn men er på et tidspunkt blevet udskilt og omdannet til et selvstændigt sogn, Ore sogn i Skovby herred. Sammenhængen mellem Skovby herred og Ore går langt tilbage for navnet Ore er egentlig et gammel dansk ord ”wara” som betyder udmark elleroverdrev og tidligere hed området Skogesby Wara - Skovby Overdrev

Ore sogn er som nævnt et landsogn med ”ikke videre højtliggende, jævne jorde som er en del sandede”, som en gammel herreds- og sognebeskrivelse fra 1900-tallet beretter men på trods af ”jævne” og ”sandede” jorde, har området altid været centrum for masser af aktivitet, ikke mindst landbrug hvor almindeligt agerbrug samt frugtavl har været de mest udbredte afgrøder.

Fra gammel tid har området været domineret af to hovedgårde, nemligOregård og gården Hugget, begge under grevskabet Gyldensteen som ligger tæt ved Bogense og som helt tilbage fra middelalderen, har været et stort og indflydelsesrigt gods på Nordfyn.

Området har også altid været en del af den fynske humleegn hvor stort set hver eneste gård eller husmandssted har haft sin egen humlehave hvor man kunne dyrke den humle som nødvendig for, at alle husstandene kunne fremstille øl.

Ore sogn omgives af Hårslev og Skovby sogne sydvest for købstaden Bogense og udgøres af fire små landsbyer som stadig eksisterer i bedste velgående: Ore (hvor kirken ligger), Skåstrup (hvor Brugsen ligger), Ørbæk og Mejlskov (hvor skolen ligger).
Ud over landsbyerne i sognet ligger der også i sognet en hel del gårde, store og små landbrug som stadig dyrker jorden som det altid er blevet gjort.

I dag er Ore sogns fire små landsbyer også blevet hjem for mange yngre familier, familier med små børn som gerne vil bo, hvor der er højt til himlen og måske lidt længere mellem husene end inde i byerne. Mange yngre familier, både med og uden børn bor i dag i Ore sogn og deltager aktivt i det ”landsbyliv” som udfolder i og omkring landsbyerne som blandt indeholder både skole, købmandsforretning, forsamlingshus og naturligvis en gammel sognekirke.   

Der er som standard mulighed for borde/stole, tallerkener/bestik, musikanlæg og køkkenadgang. Derudover tilbydes duge/servietter, dekorationer, køkkenpersonale, serveringspersonale og scene efter aftale.

Læs mere

Beliggenhed

Rutevejledning til adressen

Skåstrupvej 49, 5400 Bogense

Location
Noget gik galt. Prøv venligst senere eller kontakt os hvis fejlen opstår igen.

Bookingforespørgsel

Du kan sende en forespørgsel ved at bruge kontaktformularen herunder.

Begivenhed
--
0 / 150
Send forespørgsel
Ingen binding eller betaling

Danmarks største udvalg

Find lokale til alle lejligheder

100% gratis og uforpligtende