Konfirmationsbudgettet

Konfirmationsbudgettet

Når de unge mennesker når den alder, hvor de skal konfirmeres, forventes der ofte en festudfoldelse af de store. For mange konfirmander er det den første rigtige fest, hvilket betyder, at budgettet hurtigt kan vokse, når man ønsker at markere overgangen til voksenlivet.

Det er afgørende at lægge konfirmationsbudgettet i god tid, da der er flere variable at tage højde for, ofte mere end et år i forvejen.

En konfirmation kommer sjældent som en overraskelse, og man ved, at mange klassekammerater og unge i området også skal konfirmeres omkring samme tidspunkt.

Derfor er det nødvendigt at reservere lokale, som for eksempel forsamlingshuse, 1-2 år før arrangementet, da alle er ude i god tid og konkurrerer om de samme lokaler.

Ved at udarbejde et grundigt budget sikrer du, at der ikke opstår uforudsete udgifter i forbindelse med konfirmationen.

Dette budget kan også anvendes, hvis arrangementet skal være en nonfirmation, en overgang til voksenlivet uden kirken og kristendommen.

Læs også: "Guide til at planlægge din fest".

Find selskabslokalet til konfirmationen her

Hent vores skabelon til konfirmationsbudgettet

Det kan tage lang tid at jonglere med Excel, når man skal oprette sit eget konfirmationsbudget. Derfor har vi oprettet en skabelon for dig.

Excel-skabelonen er opbygget på en let og simpel måde. Du skal blot indtaste dit budget og dine udgifter i de grønne felter, og så klarer Excel-arket resten for dig.

Dette sikrer, at du opretter et realistisk budget, så du kan nå at spare op og sætte penge til side.

Du kan downloade vores budgetskabelon ved at klikke på billedet nedenfor.

Download vores excel skabelon til udfyldelse af konfirmationsbudget

Du kan downloade skabelonen ved at klikke på billedet herover, eller ved at klikke HER

Sæt det overordnede budget

Der findes desværre ikke en fast tommelfingerregel for, hvad en konfirmation i gennemsnit kan koste. Ofte er det dog billigere end for eksempel et bryllup.

For at indstille dit budget i vores skabelon skal du blot skrive beløbet i det grønne felt under budget. Resten af arket vil derefter fortælle dig, om du bruger for mange penge, eller hvor mange penge du har tilbage.

Udfyld budgettet

I hvert afsnit af det budget, vi har oprettet for jer, kan I lave et estimat af, hvad I forventer at bruge på den enkelte post, samt hvad I rent faktisk har brugt, når de forskellige ting er købt og betalt.

Det er vigtigt at være realistisk med sine estimater, både for at undgå grimme overraskelser og for at få et realistisk billede af, hvad der faktisk skal bruges af penge på konfirmationen.

For eksempel, hvis du har afsat 1.000 kr. til konfirmandens tøj, kan det være en stor stigning, hvis dette ender med at koste 2.000 kr.

Få det fulde overblik

Som tidligere nævnt er der ingen fast regel for, hvor meget de enkelte dele af konfirmationen vil koste, men med et realistisk budget undgår du ubehagelige overraskelser.

Budgettet afhænger også i høj grad af, hvor mange gæster du har inviteret til konfirmationen, da udgifterne til mad og drikke kan variere afhængigt af, hvad du serverer.

Vær derfor realistisk i din budgetlægning. Når du har udfyldt felterne med det faktiske forbrug, vil diagrammet i arket vise dig en fordeling af, hvordan pengene er blevet brugt.

Før du går i gang

Inden budgettet lægges, skal du gøre op med dig selv, hvor mange penge du har til rådighed til arrangementet, og hvor meget du er villig til at bruge.

En almindelig konfirmation koster nok omkring 5.000 - 15.000 kr., men der er også set konfirmationer med budgetter lignende bryllupper på op til 100.000 kr.

Der er mange faktorer, der spiller ind i prisen, såsom:

  • Hvor mange gæster kommer?
  • Skal arrangementet holdes hjemme eller i et selskabslokale?
  • Skal der købes underholdning eller lignende?
  • Skal det være en simpel konfirmation?

Sørg for at tale med konfirmanden om, hvad han eller hun ønsker, så ønskerne opfyldes, og der skabes en god stemning til festen.

Vil du spare penge på konfirmationen?

Ikke alle har råd til at bruge 10.000 - 20.000 kr. på en konfirmation, så der er steder, hvor man let kan spare eller finde alternativer for at skabe en overkommelig fest økonomisk.

Nogle af disse områder inkluderer:

  • Hold festen derhjemme i stedet for ude.
  • Lav maden selv i stedet for at bestille catering.
  • Drop underholdning eller musik under festen.
  • Tag billeder med telefonen i stedet for at ansætte en fotograf.
  • Køb en brugt konfirmationskjole eller jakkesæt.

De enkelte dele af budgettet

Et budget er ikke noget, man laver på en eftermiddag. Det tager tid at finde ud af, hvilke dele der skal med, hvor meget de enkelte dele koster, og om du allerede har nogle af tingene, så du ikke køber unødige ting.

Nedenfor vil vi kort gennemgå de enkelte dele af budgettet, så du får et overblik over, hvad der skal bruges penge på.

Tøj og udsmykning

Det er ofte lettere at finde tøj til den mandlige konfirmand, der typisk blot bliver konfirmeret i et mørkt jakkesæt. Der er dog forskel på, om man køber dette i H&M eller ønsker at bruge pengene på et jakkesæt fra Hugo Boss.

Den kvindelige konfirmand derimod kræver mere overvejelse, da hun er klædt som en mini-brud, og den hvide kjole er et vigtigt element for hende.

Der er mange butikker, der sælger konfirmationskjoler, og du skal have fastlagt budgettet for dette fra starten, så du ikke køber en kjole, der kun bruges en gang.

Gaver

Som forælder forventes det, at du giver en flot gave til konfirmanden. Mange konfirmander har dyre ønsker som penge, rejser, nye computere eller lignende, så det er vigtigt at medtage dette i budgettet, hvis du vil give konfirmanden en dyr gave.

Selve festen

Festen er den del, der koster mest. Hvis arrangementet afholdes i et selskabslokale, er der udgifter til lokale, rengøring osv., mens mad og drikkevarer også kan trække budgettet opad.

Hvis du holder arrangementet derhjemme og laver maden selv, kan der spares mange penge.

Men vær opmærksom på følgende forholdsregler:

  • Hvor holdes festen?
  • Hvem laver maden?
  • Hvad skal der drikkes?
  • Er der behov for tjenere?

Læs også: "Guide til valg af lokale " eller "Sådan vælger I jeres festmenu".

Underholdning

Skal der være underholdning til arrangementet? Der vil ofte være taler og sange i løbet af aftenen, skrevet af forskellige gæster til lejligheden.

Nogle vælger også at have ekstern underholdning, såsom en pianist under middagen eller et lille band til at spille dansemusik senere på aftenen. Det er også muligt at opstille en telefon, der kan afspille musik og skabe stemning under festen.

Fotografering

Hvis du har valgt at bruge penge på en fotograf, er dette ofte en væsentlig udgift, da fotografen skal have løn og betaling for de billeder, der tages.

Fotografer er ikke så almindelige ved konfirmationer, især når alle har en smartphone, der kan tage flotte billeder.

Læs også: "Planlæg dine minder inden dit arrangement".

Dekorationer

Hvis du ønsker at dekorere konfirmationslokalet med duge, blomster eller anden pynt, skal dette også inkluderes i budgettet.

Måske skal du have nogle konfirmationsservietter eller andet i konfirmationsstil for at skabe den rette stemning.

Smukke blomsterdekorationer kan trække naturen ind og give en god sommerstemning i lokalet.

Papirarbejde

Selvom vi lever i en digital tidsalder, er der stadig tradition for at sende invitationer og takkekort med posten.

Der er udgifter forbundet med papirarbejde som dette:

  • Invitationer
  • Takkekort
  • Sange
  • Taler
  • Måske en gæstebog

Læs også: "Sådan inviterer du dine gæster".

Øvrige udgifter

I vores budget har vi inkluderet kirken som en post, da der kan være nogle udgifter til kirken i forbindelse med konfirmationen. Mange køber roser eller små gaver til de andre konfirmander, der bliver konfirmeret samme dag.

Hvis du vil læse mere om, hvordan du laver et budget, kan du også se følgende guider:

  • Læg det helt rigtige bryllupsbudget
  • Hold barnedåben med det perfekte budget

Og du kan leje festlokaler ved at følge nedenstående links:

Du kan også se alle ledige lokaler til leje på Lokalebasen.