Gode råd til at finde dit næste erhvervslokale

Gode råd til at finde dit næste erhvervslokale

Lokalebasen er Danmarks førende platform når det kommer til udlejning af erhvervslokaler. På Lokalebasen.dk har de nemlig samlet samtlige ledige lokaler til leje i landet, hvorfor man ikke kan undgå at finde det perfekte lokale på siden. Med dette in mente har vi her i artiklen samlet en liste med 10 gode råd til, hvad man skal huske at overveje, når man skal finde sit næste erhvervslejemål. Dernæst dykker vi ned i fem danske byer, hvor der er rig mulighed for at finde ideelle erhvervslokaler til leje.

Find et erhvervslokale her

10 gode råd at overveje til din søgning efter erhvervslokaler til leje

Beliggenhed

Når du skal finde ledige lokaler til leje, er det første man bør bide mærke i beliggenheden. Det handler om at vurdere, hvor man kan skabe mest samlet værdi ved at placere sin virksomhed. Dette omfatter eksempelvis status og image ved bestemte områder, og afstanden til konkurrenter er ligeledes essentiel. Hvis man fx søger efter butikslokaler, er det vigtigt også at overveje beliggenheden i forhold til tilgængelighed for kunderne. Derudover er transport- og parkeringsmuligheder også vigtige for trivslen af ens medarbejdere i virksomheden.

Hvis du overvejer at søge erhvervslokaler i København, Aarhus, Odense, Aalborg eller Roskilde, kan du læse mere om netop disse byer og deres muligheder senere i artiklen.

Lokaletype

Når du har fået styr på beliggenheden, er det næste vigtige spørgsmål at tage stilling til, hvilken type lokale du ønsker at leje dig ind i. Ofte giver dette sig selv, hvis du søger butikslokaler, lagerlokaler eller produktionslokaler, men hvis man skulle søge et kontorlokale til leje, er der flere forskellige setup’s at overveje. Skal det være et enkeltmandskontor eller et kontor til mange medarbejdere? Skal kontoret kun være til eget firma, eller kan det deles med andre virksomheder i et kontorhotel eller coworking space? På Lokalebasen er det muligt at filtrere sin søgning alt efter hvilken type lokale man ønsker at søge efter.

Indretning og inventar

Du bør også overveje, om du har specifikke krav til indretning og inventar i erhvervslejemålet. Fx er det første at tage stilling til her, hvorvidt du ønsker møblerede eller tomme lokaler. Derudover er det vigtigt at overveje, om lokalet er indrettet således, at man kan udvide, hvis du forventer, at virksomheden vokser indenfor nogle år. Dette gælder ikke kun, om der rent fysisk er plads til flere medarbejdere, men også om det er bekvemmeligt for flere medarbejdere at rykke ind i lokalerne.

Se lejemålet på billedet.

Picture

Budget

Har du allerede lagt dig fast på et bestemt budget for, hvad dine lokaler til leje må koste? I ejendomsbranchen såvel som på Lokalebasen sammenligner man ofte lejemål i kvadratmeterpris. Selvom kvadratmeterprisen oftest er lavere for større lokaler, skal man passe på med at stirre sig blind i dette, da man nødigt skal betale for al for meget plads. Sørg desuden for at tage højde for eventuelle ekstra omkostninger såsom el, vand og varme, telefoni og internet, rengøring o.l. som kan dukke op alt afhængig af det specifikke lejemål.

Find et erhvervslokale her

Tid og timing

Tid og timing af indflytning er vigtige faktorer, når du skal flytte erhvervslokaler. Det giver sig selv, at jo mere tid du har til at søge rundt blandt ledige lokaler til leje, jo flere muligheder vil der opstå for at finde det perfekte erhvervslejemål. Det er derfor en god idé at give dig selv rigeligt med tid, så du ikke ender med at stresse over det og finde et knapt så godt lokale. Timingen er desuden vigtig, da erhvervslejekontrakter oftest er et sted mellem 3, 6 eller 12 måneders opsigelse. Dette er derfor vigtigt at være opmærksom på – både i forbindelse med egen opsigelse og det nye lokale.

Vigtige spørgsmål

Udover ovenstående er der en del andre, centrale spørgsmål at tage stilling til, før du tager den endelige beslutning. Eksempelvis er det en god ide at undersøge, hvor længe lokalet har stået tomt. Det kan også være relevant at undersøge, om naboerne er andre virksomheder, store eller små, eller om det måske er private. Du bør bestemt ikke tøve med at tage kontakt til udlejer om sådanne spørgsmål, da det ville være rigtigt ærgerligt med en negativ overraskelse kort efter indflytning.

Se lejemålet på billedet.

Picture

Tjekpunkter

Når du har fundet det rette lokale og så småt har bestemt dig for det, er der nogle vigtige tjekpunkter, du bør have styr på, før du sætter underskrift på aftalen. Lokalets fulde anvendelse er fx vigtigt at få på plads – det vil sige, hvor meget af lokalet kan du frit bruge efter eget ønske. Derudover er det essentielt at få 100% styr på aftalens ophør og opsigelsesperiode. Det giver sig selv, at lejens størrelse og betalingsmetode også skal være dobbelttjekket. Herunder er sådan noget som drifts- og forbrugsomkostninger også vigtige at få fastlagt. Sidst, men ikke mindst, bør du få styr på kravene for vedligeholdelse samt eventuelle erstatninger.

Lejekontrakt

Lejejura er en kompliceret verden at finde rundt i, hvis man ikke er vant til den. Selvom man hurtigt kan blive ivrig, når man har fundet nye lokaler, er det vigtigt at holde tungen lige i munden, når kontrakten skal læses igennem. Det kan anbefales at få en professionel til at læse aftalen grundigt igennem, før man underskriver aftalen.

Indflytning

Hvis du overtager et møbleret erhvervslejemål, kan det være en god ide at lave en inventarliste over alt, der er i forvejen, så du lettere kan finde ud af, hvad du selv skal have skaffet. Desuden er det vigtigt at melde flytningen i god tid hvad angår post, telefon, internet, strøm etc, så du hurtigt kan komme i gang med at nyde de nye lokalers fulde potentiale.

Portalens funktioner

For at optimere din søgning, vil det give god mening at sætte sig grundigt ind i, hvordan Lokalebasens funktioner virker. Det er nemlig muligt at filtrere sin søgning efter lokation og lokaletype. Derudover kan man også indsætte filtre, der sorterer i prisintervaller eller størrelser. Det er desuden muligt at oprette en søgeagent, så man automatisk bliver orienteret, når der dukker nye lokaler op, der matcher ens kriterier. Lokalebasen giver derfor de perfekte muligheder for at finde lige præcis det erhvervslejemål, som du søger!

Se lejemålet på billedet.

Picture

Fem af de helt store

Herunder finder du beskrivelser af fem af de byer i Danmark med flest ledige erhvervslejemål.

København

Når du skal finde erhvervslejemål i København, er Lokalebasen det helt rette sted at lede. København har altid været et særdeles populært sted for handel, hvorfor udbuddet af lokaler til leje i København også er stort. Erhvervslokaler i København bærer blandet andet præg af, at internationale investorer har øjnene stift rettet mod den danske hovedstad. Kommunen har altid gang i ny byudvikling, hvilket gør erhvervslejemål i København til eftertragtede – både nu og i fremtiden!

Find et erhvervslokale i København her

Aarhus

Når det gælder erhvervslejemål i Aarhus, har de sjældent været mere populære. Blandt alle byer i Jylland finder du klart flest erhvervslokaler i Aarhus, hvilket giver god mening taget byens størrelse i betragtning. Aarhus er en traditionel universitetsby, og der bor over 50.000 studerende, hvorfor byen er i kraftig vækst, hvilket sætter sit præg på udbuddet af lokaler til leje i Aarhus. Det er desuden værd at bemærke, at der i byen er den højeste overlevelsesrate for nystartede virksomheder, hvorfor erhvervslejemål i Aarhus i den grad er efterspurgte.

Find et erhvervslokale i Aarhus her

Odense

Odense er en by i hastig vækst, og det kan bestemt mærkes når man kigger på erhvervslejemål i Odense. Placeringen af erhvervslokaler i Odense er rigtig fordelagtig, idet der hverken er langt til København eller Aarhus. Derudover har de fleste lokaler til leje i Odense en fornuftig pris, taget byens status som tredjestørst i Danmark i betragtning. Vi ser desuden en stigning af studerende i byen, hvilket medvirker til, at fremtiden også er sikret for byen og dermed også de fleste erhvervslejemål i Odense.

Find et erhvervslokale i Odense her

Aalborg

Aalborg har ligesom de andre byer oplevet befolkningstilvækst i de senere år, og der er derfor også kommet flere erhvervslejemål i Aalborg. De fleste lokaler til leje i Aalborg er af høj kvalitet, og udlejerne er som oftest meget imødekommende og fleksible. Erhvervslokaler i Aalborg er desuden blevet mere populære i takt med, at flere studerende er kommet til byen. Lokalebasen er det helt rette sted, hvis du søger erhvervslejemål i Aalborg.

Find et erhvervslokale i Aalborg her

Roskilde

I Roskilde finder du en by i hastig vækst, hvilket smitter af på alle erhvervslejemål i Roskilde. Byen er kendt for at være en handelsby i traditionel forstand, og du kan derfor finde rigtig mange gode lokaler til leje i Roskilde. Grundet den korte afstand til København, er erhvervslejemål i Roskilde blevet endnu mere populære i takt med også hovedstadens vækst. På Lokalebasen finder du samtlige erhvervslokaler i Roskilde, som er annonceret.

Find et erhvervslokale i Roskilde her

Der er således en del ting at overveje, når du skal søge nye erhvervslokaler til leje. Som set ovenfor varierer det også fra by til by, hvordan man skal sætte processen med erhvervsudlejning i gang. Vi håber denne guide har været behjælpelig til at inspirere til at finde de næste erhvervslokaler til leje. Skulle du bruge hjælp til at sætte din leje af lokaler op, er Lokalebasen meget åbne for kontakt.