arrow_upward

Sådan holder du den gode festtale

Din store fest kræver en velformuleret festtale med dine personlige budskaber og pointer. Sjov eller underfundig, underholdende, intens, alvorsfuld, følelsesladet eller andet - men først som sidst skal din tale være velforberedt og personlig. De fleste af os har brug for at forberede samt øve os på de budskaber, som vi gerne vil formulere ved festbordet. Selskabslokaler.dk giver dig her tips til, hvordan du former og holder en veldisponeret festtale, der kan gøre indtryk på dine forventningsfulde gæster.

Talens hovedperson

Til at starte med skal du have i mente, at festtalen skal dreje sig om din hovedperson – og ikke dig. Talens hovedperson kan også sagtens være mere end blot én person, som fx et par til et bryllup. Det første step til at skrive en god festtale er at brainstorme over hovedpersonen. Du kan starte med at brainstorme over spændende, sjove, alvorlige eller skelsættelse episoder eller oplevelser, som du har delt med hovedpersonen. Du er her i et brainstorm-mood, hvor du ikke skal være selektiv med, hvad du skriver ned. Du skal blot skrive alt ned i stikord, som du kan komme i tanke om. Hvis du er tom for idéer, kan du vælge at kontakte fælles bekendte og høre, om de kan komme i tanke om noget. Det næste step i udformelsen af din tale er at tænke over, hvilke gode råd du vil give til talens hovedperson. Gode råd og erfaringer, som du mener vil være brugbart i hovedpersonens videre liv. Det kan være en god idé at bruge en snert af humor i denne del, så det bliver en løftet pegefinger.

Talens stil og budskab

Det næste vigtige step er, at du afgører, hvilken stil du ønsker at talen skal have. Ønsker du en alvorlig, rørende, sjov eller sarkastisk tale? En god tale har flere elementer, men du kan vælge at lægge hovedvægten på én af stilarterne. Derefter kan du tænke i, hvilket hovedbudskab du vil have ud i din tale. Vil du fx ønske et par tillykke med deres bryllup eller sige tak for et godt venskab. Når du har fundet dit budskab, skal du nu udvælge de historier, som du finder relevante, og bagefter bør du sætte dem i rækkefølge. Det kan eventuelt være i en kronologisk rækkefølge. Når du har sat dine historier i rækkefølge, kan du nu begynde at lave en skitse til talen. Du bør her vælge, om du ønsker at have talen i stikord og improvisere ud fra det, eller om du ønsker at skrive talen ordret ned og øve den igennem.

Sådan holder du talen


Så nu er det bare om at komme i gang med at skrive din tale.

Læs også: Sjov underholdning til din fest

Og du kan leje festlokaler ved at følge nedenstående links:

Festlokaler i København

Festlokaler i Aalborg

Festlokaler i Århus

Festlokaler i Odense

Festlokaler i Valby

Du kan også se alle ledige lokaler til leje på Lokalebasen.