arrow_upward

Planlæg dine minder inden festen

Skab dig selv et overblik

Oversigt: Spring direkte videre

 1. Hyr en fotograf
 2. Opsæt et kamera
 3. Brug et Polaroid kamera
 4. Optag videoer af de festens indslag
 5. Sæt engangskameraer på bordene
 6. Lav et Instagram #hashtag

Når du skal holde en fest, om det er et bryllup, en fødselsdag, barnedåb, konfirmation eller andet, så betyder det ofte rigtigt meget, at man har minder fra festen, som man kan se tilbage på igen og igen, når man skal mindes den store aften.

Når man holder en stor fest, kan man desværre ikke altid nå rundt og hyggesnakke med alle sine gæster, eller have mulighed for at lave minder fra aftenen med dem.

Det er derfor en god idé at planlægge, hvordan disse minder skal gemmes for eftertiden, allerede inden festen afholdes, så du ikke fortryder, at have glemt noget når aftenen er slut.

Vi har samlet en række gode tips til, hvordan du kan få fat i en masse minder fra festen, så du har noget at se tilbage på senere. Listen kan du se her:

Hyr en fotograf

Hyr en fotograf

En fotograf er ofte et must-have når du holder et bryllup eller et andet betydningsfuldt event, så du ikke skal tænke på minderne, men har en der går rundt og samler dem for dig fra start til slut. Når du ansætter en fotograf, er det vigtigt at finde en professionel fotograf, der ved hvad han eller hun laver, så du får flotte billeder, der er taget i det rigtige lys. Det er super ærgerligt at ansætte en fotograf, der ikke ved hvordan man tager gode billeder, fordi det kan ødelægge hele oplevelsen af festen, hvis minderne ikke er gode nok. Det er svært at sætte pris på hvad en god fotograf koster, men sørg for at se på de forskellige ting, der kan give dig en garanti for om fotografen kan levere flotte billeder. Du kan bl.a. kigge på følgende 5 ting:

 1. Hvad koster fotografen?
 2. Hvad har fotografen lavet før?
 3. Hvordan bliver billederne leveret til dig bagefter?
 4. Hvor mange fotografer kommer der?
 5. Har nogen anbefalet fotografen?

Tilbage til toppen

Opsæt et kamera

Opsæt et kamera

En sjov måde at fange billeder på af dine gæster, er hvis du opsætter et kamera på et sted til festen, det kan være i et afsides hjørne, eller i entreen. Ved at opsætte et kamera, får du nogle sjove billeder igennem hele aftenen, hvor dine gæster selv kan opsætte hvordan billedet skal tages og hvad der skal være på billedet, så det ikke altid bliver så opstillet. Hvis du sætter et kamera op til din fest, så sørg for at toastmasteren eller du selv fortæller gæsterne om kameraet og opfordrer dem til at tage billeder.

Tilbage til toppen

Brug et Polaroid kamera

Brug et Polaroid kamera

En sjov måde at få nogle minder på, er ved at bruge et polaroid kamera, hvor dine gæster fx kan tage billeder eller selfies af sig selv, fx når de ankommer til festen. Hvis du ikke ved hvad et polaroid kamera er, så er det et kamera der med det samme printer billedet ud til dig, som efterfølgende lige skal rystes lidt før billedet kommer frem. Polaroid kameraerne var meget store for et par årtier siden, men har fået genfødsel de sidste par år. Et moderne polaroid kamera kan købes for omkring 600 kr. Men. Hvis du benytter en polaroid kamera, så sørg for at gæsterne har mulighed for at gøre noget ved dem, så de ikke bare ligger og flyder. Hvis du sætter en fotobog og noget dobbeltklæbende tape, så dine gæster kan sætte billederne i et fotoalbum for dig med det samme. Læg også gerne en tusch eller pen, så gæsterne kan skrive deres navn på, hvis det ikke er så tydeligt, hvem der har taget billedet.

Tilbage til toppen

Optag videoer af festens indslag

Optag videoer af festens indslag

Når man holder bryllup, konfirmation eller andre fester, er der ofte en masse sjove indslag og taler fra gæsterne, som man gerne vil huske i årene efter festen er blevet holdt. Sørg derfor for at optage disse indslag på video, så du kan se tilbage på de gode minder der er blevet skabt i løbet af aftenen. Ofte har taleren eller folkene bag indslaget, lagt rigtig mange kræfter i at fortælle en god historie, eller i at underholde gæsterne, så de får en god aften.

Tilbage til toppen

Sæt engangskameraer på bordene

Sæt engangskameraer på bordene

Selvom alt i dag er digitalt, så kan man faktisk stadig købe engangskameraer med film i, der er klar til brug. Et engangskamera koster mellem 50 og 100 kr. plus selvfølgelig prisen for fremkaldelse. – husk evt. af få dem fremkaldt digitalt, så i har dem på computeren, næste gang i skal se billederne igennem. Engangskameraer er en sjov idé, fx at sætte på alle bordene, så gæsterne kan tage billeder af hinanden under festen når de har det sjovt med hinanden. Efterfølgende kan I så opleve stemningen fra de enkelte borde, uden i var der.

Tilbage til toppen

Lav et Instagram #hashtag

Lav et Instagram #hashtag

Den digitale æra kan vi ikke komme uden om! I kan heller ikke komme uden om, at jeres gæster nok trækker telefonen frem i løbet af aftenen. Dette kan i udnytte til at fange stemningsbilleder fra jeres store aften. I kan så lægge en seddel, hvor I opfordre jeres gæster til at fange billeder af en masse scenarier i løbet af aftenen. Når man opretter et #hashtag, så finder man på noget der ikke allerede bliver brugt, holder I et bryllup kunne hashtagget fx være #jensenognielsensbryllup eller lignende, herefter kan i så gå på Instagram og finde alle billederne som jeres gæster har lagt op på jeres hashtag. I kan derfor opfordre jeres gæster til at gå på jagt efter en masse sjove billeder, fx

Der er mange muligheder for at være kreative. Holder man fx et tema bryllup eller anden tema fest, ville det være oplagt at opfordre gæsterne til at fange nogle billeder af scenarier der passer ind i festens tema. Det var vores 5 bedste tips til at planlægge dine minder inden festen starter, vi håber du er blevet inspireret til at fange de bedste minder, eller til at være kreativ med nogle andre muligheder for at skabe minder til din fest. Del meget gerne denne liste med dine venner, så de også kan blive inspirerede til deres næste fest.

Tilbage til toppen

Og du kan leje festlokaler ved at følge nedenstående links:

Festlokaler i København

Festlokaler i Aalborg

Festlokaler i Århus

Festlokaler i Odense

Festlokaler i Valby

Du kan også se alle ledige lokaler til leje på Lokalebasen.