arrow_upward

Læg konfirmationsbudgettet i god tid

Læg konfirmationsbudgettet i god tid

Oversigt: Spring direkte videre

 1. Hent skabelonen
 2. Sæt det overordnede budget
 3. Udfyld budgettet
 4. Få det fulde overblik
 5. Før i går i gang
 6. Skal i låne penge
  1. Lån penge online
  2. Gå i banken
  3. Snak med familien
 7. Vil i spare penge
 8. De enkelte dele af budgettet
  1. Tøj og udsmykning
  2. Gaver
  3. Selve festen
  4. Underholdning
  5. Fotografering
  6. Dekorationer
  7. Papirarbejdet
  8. Øvrige udgifter

Når de søde unge mennesker er nået alderen hvor de skal konfiormeres, så forventes der ofte et brag af en fest, der skal følge med. For mange konfirmander, er det deres første store rigtige fest, hvilket betyder at der hurtigt kan komme en del på budgetett, for at fere at konfirmanden går ind i de voksnes rækker.

Når man lægger et konfirmationsbudget, så er det vigtigt at gøre det i rigtig god tid, da der er nogle variabler man er nød til at tage højde for, ofte mere end et år i forvejen.

En konfirmation kommer sjældent som en overraskelse, ligeledes ved man, at mange af ens klassekammerater eller andre unge i området, skal konfimeres omkring det samme tidspunkt.

Derfor skal man, hvis man fx. gerne vil have fingrene i det lokale forsamlingshus, ofte reservere dette 1-2 år før festen, fordi alle ved hvornår konfirmationen skal ligge, hvorfor folk igså er ude i god tid. 

Ved at lægge et godt og gennemarbejdet budget, så sikrer du dig, at der ikke kommer en masse uforudsete udgifter i forbindelse med konfirmationen.

Dette budget kan også bruges, hvis festen skal holdes som en nonfirmation, altså en overgang til de voksnes rækker, uden kirken og kristendommen er inde over.

Læs også: Guide til at planlægge din fest

Hent vores skabelonen til konfirmationsbudgettet

Det kan tage lang tid at sidde og rodde med excel hvis man skal lave sit eget konfirmationsbudget, derfor har vi lavet det for dig.

Budget skabelonen i excel er opbygget på en let og simpel måde, så du blot skal sætte dit budget og dine udgifter i de grønne felter, så klarer excel arket resten for dig.

Det sikrer at i får lagt et retvisende budget, så i kan nå at spare op og sætte penge til side.

Du kan hente vores budget skabelon ved at klikke på billedet herunder

Download vores excel skabelon til udfyldelse af konfirmationsbudget

Du kan downloade skabelonen ved at klikke på billedet herover, eller ved at klikke HER

Vi har forsøgt at gøre det så enkelt som muligt for dig at udfylde budgettet og i skabelonen vil I møde en masse grønne felter.

Sæt det overordnede budget

Der findes desværre ikke nogen tommelfinger regel for, hvad en konfirmation i gennemsnit kan komme til at koste, men ofte er det noget billigere at holde en konfirmation, end det er fx. at holde et bryllup.

For at sætte jeres budget i vores skabelon, skal i blot skive, i det grønne felt under budget, hvor meget i har til rådighed, så vil resten af arket fortælle dig, hvis du bruger for mange penge, eller hvor mange penge du har tilbage. 

Sæt det overordnede budget for din konfirmation

Udfyld budgettet

I alle del af det bufget vi har bygget til jer, kan i lave et estimat af hvad i forventer at bruge af penge på den enkelte post, samt hvad i rent faktisk har brugt, når de forskellige ting er købt og betalt.

Det er meget vigtigt at være realistisk med sine estimater, både så man ikke får en grim overraskelse, men også så man har et realistisk billede af, hvad man rent faktisk skal bruge af penge på konfirmationen.

Hvis man fx. har afsat 1.000 kr. til konfirmandens tøj, så er det pludselig en meget stor stigning, hvis dette skulle gå hen og koste 2.000 kr.

Tøj til konfirmanden er en stor del af budgettet

Få det fulde overblik

Der er som tidligere nævnt, ikke nogen facitliste for, hvor meget de enkelte dele af konfirmationen kommer til at koste, men hvis i lægger et realistisk budget, så kommer der ikke grimme overraskelser.

Budgettet afhænger i høj grad også af hvor mange gæster i har inviteret til konfirmationen, da mad og drikke posterne er nogle af dem der kan trække op, alt efter hvad i serverer.

Vær derfor realistisk i din budgetlægning, når du har udfyldt feltene med det faktiske forbrug, vil diagrammet i arket, vise dig en fordeling af hvordan pengene er rbugt.

Hvad bliver pengene brugt til

Tilbage til toppen

Før i går i gang

Inden budgettet bliver lagt, så gør op med dig selv, hvor mange penge du har til rådighed til festen, samt hvor meget du er villig til at bruge.

En alm. konfirmation koster nok i omegnen af 5.000 - 15.000 kr., men der er også set konfirmationer med bryllups lignende budgetter på op imod 100.000 kr.

Der er en lang række faktorer der spiller ind i prisen, som fx.

Sørg for at snakke med konfirmanden om hvad han eller hun ønsker der skal komme ud af festen, så ønskerne bliver opfyldt og der kommer til at være en god stemning til festen.

Skal i låne penge?

Det er ikke alle der har pengene til en konfirmation stående, derfor er der mange der går ud og tager et forbrugslån for at få råd til festlighederne.

Herunder vil vi prøve at guide dig igennem junglen af lånetyper du kan benytte for at få råd til konfirmationen.

Lån penge online

Det kan være en jungle at finde rundt i de mange online lån der findes, derfor kan du bruge låneberegneren på Pengeinfo.dk for at finde frem til det rigtigte størrelse lån, samt et lån med den rigtige rente, der passer til dit behov.

Husk altid at læse det med småt, når der laves lån online, så du ved hvilke udgifter du har, når du skal betale lånet tilbage.

Gå i banken

Har du ikke lyst til at låne penge online, så kan du evt. gå i banken og tale med din bankrådgiver om muligheden for at tage et forbrugslån til festen. Husk dog at et forbrugslån er ofte bankens dyreste lån, hvorfor der kan komme høje renteudgifter på.

Snak med familien

En konfirmation er jo uden tvivl en familie begivenhed, derfor kan det jo være at et nært familiemedlem eller måske forældre er villige til at låne dig pengene ttil festen, hvis du ikke selv har midlerne.

Tilbage til toppen

Vil i spare penge på konfirmationen?

Det er ikke alle der har penge til at kaste 10.000 - 20.000 kr. efetr en konfirmation, derfor er der selvfølgelig steder hvor man let kan spare på udgifterne eller finde alternativer, så man får en fest der er til at overkomme økonomisk.

Der kan bl.a. spares på nogle af disse ting:

De enkelte dele af budgettet

Et budget er ikke noget man bare lægger på en eftermiddag, det tager tid at finde frem til hvilke dele af budgetett kam skal have med, hvor meget de enkelte dele koster, sam tom man har nogle af tingene i forvejen, så man ikke skal ud og købe sig fattig i ting man allerede har.

Herunder vil vi kort gennemgå de enkelte dele af bdgettet, så du får et overblik over hvad der skal bruges penge på.

Tøj og udsmykning

Det er nok uden tvivl lettest at finde tøjet til den mandlige konfirmand, som oftes blot bliver konfirmeret i et mørkt jakkesæt. Der er dog forskel på om amn køber dette i H &M eller ønsker at bruge pengene på et Hugo Boss jakkesæt.

Den kvindelige konfirmand derimod, der skal nok lægges nogle flere overvejelser, da der jo er tale om en mini-brud, hvorfor den hvide kjole er et meget vigtigt element hende.

Der findes mange forretninger der sælger konfirmationskjoler og du skal have lagt på plads fra starten, hvor meget budgettet for denne skal være, så du ikke køber dig fattig i en kjole, der måske kun bruges en gang.

Gaver

Som forældre til konfirmanden, forventes der at du giver en flot gave. Mange konfirmander har ofte nogle smådyre ønsker, som penge, rejser, nye computere eller lignende, så det er vigtigt du har tænkt det ind i budgetet, hvis du gerne vil give konfirmanden en dyr gave.

Selve festen

Selve festen er den der koster allermest. Afholdes festen i et selskabslokale, er der udgifter til lokale, rengøring og lign, imens mad og drikkevarer ligeledes kan trække budgetett i den høje retning.

Holder i festen derhjemme og laver maden selv, er der mange penge at spare.

Men tag følgende forholdsregler med i tankerne.

Læs også: Guide til valg af lokale eller Sådan vælger i jeres festmenu

Tilbage til toppen

Underholdning

Skal der være noget underholdning til festen? Ofte vil der være taler og sange i løbet af aftenen, som de forskellige gæster har skrevet til lejligheden.

Men nogle vælger også at få noget underholdning ud, som fx. en der spiller klaver til middagen, eller et lille band der kan spille noget hyggeligt dansemusik hen på aftenen,

Det er også muligt at sætte en telefon op der kan spille noget musik, så der kommer noget stemning i løbet af festen.

Fotografering

Hvis du har valgt at bruge penge på en fotograf, så er det ofte en væsentlig udgift, da fotografen jo skal have løn, samt skal have betaling for de billeder der bliver lavet.

Fotografer er ikke særligt brugte ift. konfirmationer, især da alle jo går rundt med en smartphone i lommen, der kan tage nogle rigtig flotte billeder.

Læs også: Planlæg minderne inden festen

Dekorationer

Vil i dekorere konfirmationslokalet med flotte duge, blomster eller andet oppyntning, så skal dette også indregnes i budgettet.

Det kan være i skal have nogle konfirmations servietter eller andet i konfirmationsstilen, der kan sætte den helt rigtige stemning i lokalet.

nogle smukke blomster dekorationer kan også trække naturen med ind og give en god sommerstemning i lokalet.

Papirarbejdet

Når man skal holde en konfirmation, er der stadig en tradition for at sende sine invitationer og efterfølgende takkekort med posten, så gæsterne kan tage invitationen og hænge på køleskabet på den store dag.

Der er udgifter med papirarbejde som dette:

Læs også: Sådan inviterer du dine gæster

Øvrige udgifter

I vores budget har vi lagt kirken ind som en post, da der kan være nogle udgifter til kirken i forbindelse med konfirmationen, mange køber roser eller små gaver, de kan give til de andre konfirmander, der bliver konfirmeret på den samme  dag.

Vil du læse mere om hvordan du lægger et budget, kan du også læse følgende guides

Og du kan leje festlokaler ved at følge nedenstående links:

Festlokaler i København

Festlokaler i Aalborg

Festlokaler i Århus

Festlokaler i Odense

Festlokaler i Valby

Du kan også se alle ledige lokaler til leje på Lokalebasen.

Tilbage til toppen