arrow_upward

26 julefrokost lege der kan underholde alle

26 julefrokost lege der kan underholde alle

Oversigt over underholdning
 1. Pakkeleg
 2. Besværlig pakkeleg
 3. Regler til festen
 4. Book underholdning
 5. Stoledans
 6. Quiz
 7. Kahoot
 8. Gæt en julesang
 9. "Revy"
 10. Awardshow
 11. Konkurrencer
 12. Ugly sweater billede
 13. Seddel under tallerken
 14. Byg et tårn
 15. Tip 13'er
 16. Banko
 17. Profiler
 18. Det perfekte minut
 19. Musikquiz
 20. Helium jokes
 21. Juleklip
 22. Menukort
 23. Pakken med de mange lag
 24. Babybillede
 25. Indendørs sneboldkamp
 26. Brunkageleg

Julefrokosten er ofte et af de helt store højdepunker, både for medarbejdere i virksomheder landet over, men også for venner og familier, der mødes og spiser god mad, hygger og laver alle mulige former for underholdning.

Det kan for mange være en god idé, at eviggøre minderne i form af billeder. Står du og mangler en fotograf til dette? Find en fotograf på FotografNu

Her hos Selskabslokaler.dk elsker vi vores julefrokost - en aften med god mad, godt selskab og ikke mindst en masse underholdning, hvor vi bliver rystet sammen som kollegaer, på en helt anden måde end vi er vandt til fra det daglige arbejde.

Vi ved også at det kan være utroligt svært at komme op med idéer til hvilken underholdning man skal smide på bordet når der er sociale arrangementer.

Derfor har vi samlet en lang række idéer til underholdning, som I kan bruge til jeres næste julefrokost.

Husk du altid kan bruge menuen i højre side og hoppe direkte videre til de lege du syntes kunne være mest spændende at bruge til jeres julefokost.

Læs også: Sjov underholdning til din fest

Julefrokosten kan kun blive sjovere

Vi har sikkert allesammen været til en julefrokost, hvor der måske ikke var den største feststemning, selvom snapsen var blevet åbnet og musikken var blevet skruet op på Max.

Meget af det der mangler ved julefrokoster e,r hvis folk bare skal sidde og snakke, så bliver det hele hurtigt lidt kedeligt.

Men hvis man smider nogle lege, konkurrencer og forskellige elementer ind, der kan være sjove, festlige, pinlige eller noget man kan snakke om i lang tid bagefter, så ved man, at man har en succes på hånden.

Derfor har vi skrevet denne guide med underholdning til julefrokosten, hvor i kan finde et hav af lege, quizzer og sjove indslag til jeres julefrokost.

Pakkeleg

Bunke med pakker

Pakkeleg er en rigtig klassiker når det kommer til julefrokost lege.

I pakkeleg kan alle vinde både store og små præmier, hvis de slår rigtigt med en terning - og det kan altid blive rigtig sjovt, især hvis der er nogle med som elsker konkurrencer.

Hvor mange gaver man skal bruge, eller hvor længe man vælger at spille er meget forskelligt, men en ting er sikkert - denne klassiker passer ind til enhver julefrokost, uanset om det er blandt kollegaer, venner eller familie.

Hvad skal I bruge:

Sådan spiller I pakkespil:

Besværlig pakkeleg

GaveBesværlig pakkeleg er lidt det samme som den almindelige pakkeleg, dog har den et twist, der gør den noget sjovere end den almindelige udgave af spillet.

Istedet for at have en masse små gaver, så har man en eller flere lidt større gaver.

Fremgangsmåden er den samme som i den almindelige pakkeleg, men her spiller man kun en runde.

Hvis en person får en 6'er, så får vedkomme lov til at begynde at pakke gaven op - dog skal dette gøres, imens han eller hun er iført grydelapper.

Imens deltageren er i gang med at pakke op, går raflebægret med terningen videre til den næste person som normalt - men er der en der slår en 6'er, skal den der er ved at pakke op - give både gaven og grydelapperne videre, så den næste kan få lov at pakke op.

Når gaven er pakket helt ud, er det den der får den pakket op, der får lov at beholde gaven.

Her kan man spille flere funder hvis man har flere gaver.

Regler til festen

Checkliste til reglerSenere i denne artikel, vil du kunne læse om legen "Seddel under tallerken" hvor man laver små opgaver som deltagerne i julefrokosten skal når i løbet af aftenen.

Denne leg med regler til festen er en lidt mere global version, hvor reglerne bliver sat for hele selskabet.

Det er en leg hvor man uden tvivl kan komme lidt ind under huden på hinanden, samtidig med at den indre djævel kan komme frem i folk, for at få andre til at bryde reglerne og blive straffet.

Det er en rigtig sjov klassiker i de fleste selskaber, men passer især godt til julefrokoster, da der her et et element man kan bruge som straf, som normalt ikke er med til almindelige fester, nemlig Snaps!

Det skal I bruge: 

Sådan spiller I regler til festen:

Inden festen starter, skal arrangørerne skrive en lang række sedler med regler på, der kan bruges i løbet af aftenen.

Ved festens start bliver det annonceret, at der vil blive lavet regler løbende, som skal følges.

Følger man ikke den regel der bliver sat, skal man have en straf. Det kan fx. være et shot snaps, eller at man skal drikke nogle tåre af sin øl, eller spise noget stærkt.

Så kan man fx. hver time, sætte en regel som alle gæster skal følge, eller under foret, hovedret, dessert eller lignende.

Idéer til regler:

Læs også: Få styr på underholdningen til din fest

Tilbage til toppen

Book underholdning

Mand er klar til at give et showHvis man holder en firma julefrokost eller en julefrokost med venner og familie, kan det hurtigt blive sjovt, hvis man booker underholdning udefra.

Det kunne fx. være en komiker, et band eller en tryllekunstner, der kan sætte skub i festen og underholde gæsterne igennem aftenen.

En id'e kunne også være at få skøre tjenere eller en hemmelig gæst (Læs mere om det i en af vores tidligere guides), der kan være med til at sætte en helt anden stemning til årets julefrokost.

Lån penge til underholdningen

Det er ikke altid billigt at booke underholdning udefra og hvis kontoen er ved at være tom op til jul, så kan det være en god idé at overveje om du skal låne nogle penge, for at få den helt rigtige underholdning til jeres julefrokost.

Lån penge kan du gøre nemt og hurtigt hos Online-Lån.dk hvor du samtidig med at se en oversigt over dine forskellige låne muligheder, også kan låne det beløb du har brug for, for at få sat den helt rigtige underholdning på plads til jeres julefrokost.

Husk altid at undersøge markedet for lån ordentligt, inden du går ud og låner penge, da man skal være meget opmærksom på renter og gebyrer. Dette overblik er samlet hos Online-Lån, så du nemt kan tage stilling til, hvilket lån der passer bedst til dine behov.

Læs også: Find den rigtige underholdning til dit arrangement

Stoledans

3 stole står klar til stoledansStoledans er en rigtig fest klassiker, der også sagtens kan bruges til jeres julefrokost. Stoledans bliver ofte lidt sjovere, når folk har fået noget snaps indenbords, da det ikke er alle der kan ramme stolene, når musikken stopper.

I julefrokost opgaven, har man også mulighed for at straffe taberne med snapseshot, så det bliver lige det vigtigere at vinde, så man ikke skal drikke alt for meget snaps.

Julefrokost stoledans kan med stor fordel spilles, hvor du sætter julemusik på og lader deltagerne løbe rundt om en række stole til Rudolf med den røde tud, på loftet sidder nissen eller højt fra træets grønne top. 

Det skal I bruge:

Sådan leger i Stoledans:

I sætter stole nok til alle deltagere minus en i en rundkreds med ryggene til hinanden.

Når musikken starter, skal alle deltagere så gå rundet om stolene i takt til musikken.

Når musikken stopper, skal alle deltagere sætte sig ned.

Den deltager der ikke får en stol, er ude af legen (og skal evt. drikke en snaps)

Herefter fjernes der en stol og musikken tændes.

Dette fortsætter så indtil der er en stol og 2 deltagere tilbage - den sidste der sidder ned, har vundet legen.

Quiz

quiz pult med deltagere klar til at quizzeQuizzer er altid sjove, især når man er samlet til en firma julefrokost, da man her kan lave en quiz, hvor deltagerne skal gætte ting om deres kollegaer (måske endda hemmeligheder).

Legen er meget enkel.

Inden festen starter, laver arrangørerne en quiz, hvor de andre deltagere skal svare på det spørgsmål der bliver stillet.

Det kan enten gøres i plenum, hvor man råber svaret eller rækker hånden op - har man nogle buzzere kan dette også bruges.

Man kan også gøre det ved at alle deltagere skriver svaret ned på papir, hvorefter man finder vinderen ud fra den med flest rigtige svar.

Vil man gøre det lidt mere socialt, kan man bruge en Kahoot, som du kan læse mere om herunder. 

Tilbage til toppen

Kahoot

Pige spiller kahootKahoot er et sjovt online spil, man kan bruge til fester eller større forsamlinger, hvor man vil quizze sine venner eller kollegaer.

Man kan lave en kahoot på kahoot.com og alle deltagere skal så svare på en række spørgsmål ved hjælp af deres mobiltelefon.

Man kan lave quizzen inden, så den er klar, så alle deltagere er klar til at spille.

Fordelen ved Kahoot er også, at man kan finde en masse andre quizzer som andre har lavet og spille dem til julefrokosten.

Der ligger en masse sjove quizzer inden for mange forskellige emner, så hvis emnerne ikke skal være personlige, finder su helt sikkert også en masse sjove jule quizzer.

Gæt en julesang

Piger synger julesangeEr deltagerne til julefrokosten ved at komme i julestemning, eller skal det hjælpes en smule på vej?

Med quizzen "Gæt en julesang" er der flere muligheder hvorpå I kan lege denne.

Spil musikken

I spil musikken, starter I en julesang og det er så deltagernes opgave at gætte, hvilken julesang der er tale om. Den deltager der kan gætte flest julesange, vinder legen og kan få en præmie.

Læs en linje op

Læs en linje op fra en populær (eller upopulær) julesang. Deltagerne skal så gætte hvilken sang linjen kommer fra. Hvis ingen kan gætte det i første forsøg, kan næste linje læses op.

Som med den første version, gælder det om at gætte flest rigtige sange, for at vinde legen og evt. præmien.

Spil den baglens

Denne version af legen kræver nok lidt teknisk snilde, men I kan sætte en julesang på baglens og så få deltagerne til at gætte, hvilken julesang der er tale om.

Her er vinderen også den der gætter flest rigtige sange.

Vær ikke bange for at dele snaps ud, til dem der gætter forkert.

"Revy"

Mand står bag scene, klar til at optrædeEn revy til julefrokosten, er nok noget man mest ser i forbindelse med firmajulefrokoster, men er uden tvivl utroligt sjovt for både dem der optræder og dem der får lov at se på.

Til en julefrokost er stemningen ofte lidt mere løssluppen, så man kan tillade sig lidt mere end man kan i kantinen på en travl onsdag.

Ofte er der en gruppe kollegaer der går sammen og laver en eller flere sketches, hvor de gør grin med kollegaer, chefen eller virksomheden og dens måde at være på.

Vær dog opmærksom på, hvis du er en af dem der skal lave revyen, at I ikke træder nogle over tæerne, da I stadig skal kunne se hinanden i øjnene om mandagen.

Men man kan sagtens lave en masse parodier eller sketches om sine kollegaer, hvis de har lidt humor, som de vil finde utroligt sjove.

Awardshow

Pokal klar til at blive delt udEt award show er også en god mulighed for at ryste kollegaerne sammen til julefrokosten.

Her kan man med fordel lave en afstemning inden julefrokosten, hvor man beder alle kollegaer om at stemme, på hvem der skal have en pris for noget bestemt på arbejdspladsen.

Disse priser kan både være for noget seriøst eller noget sjovt, alt efter hvad stemningen er.

Er par idéer til priser kan være:

Konkurrencer

Gruppe af mennesker rækker ud efter pokal i konkurrenceI løbet af julefrokosten, kan man lave en række små konkurrencer som deltagerne kan være med i, for at vinde nogle små sjove præmier.

Disse små konkurrencer kan både være spørge konkurrencer, hvor der skal svares på et spørgsmål, eller konkurrencer hvor man skal gøre noget på tid, fx have flest ostepops i munden eller lignende.

Konkurrencer giver en sjov lille pause imellem forretten og hovedretten og til at sprede folk lidt rundt imellem hinanden efter middagen.

Husk at have nogle præmier til vinderne af de forskellige konkurrencer. Det behøver ikke være nogle store præmier, det skal blot være noget symbolsk, der kan sætte en god stemning.

Ugly sweater billede

Dreng står i meget grim jule sweaterVi har sikkert alle på et eller andet tidspunkt set en i en virkelig grim julesweater. Det er jo nærmest en regel at en jule sweater skal være grim, med et stort rensdyr eller et juletræ på.

I USA er det rent faktisk et firma der lever af at sælge grimme sweatere. De Hedder Tipsy elves og fik faktisk en investering igennem Shark Tank, der er den amerikanske udgave af Løvens hule der sendes på DR1.

Så det er ikke svært at få fingrene i en grim jule sweater, hvis man gerne vil.

Til julefrokosten kan man så bede deltagerne om at komme i den grimmeste jule sweater de kan finde, så man kan få taget et gruppebillede sammen, gerne efter de første flasker snaps.

Billedet kan så være sjovt at kænge op i frokost stuen, hvor man kan grine af det resten af året, indtil den næste julefrokost, hvor man kan gøre det igen - hvorfter det så er en tradition. 

Læs også: Den ultimative guide til at vælge tema til temafesten

Seddel under tallerken

Seddel under tallerkenSeddel under tallerken er en klassisk leg til både julefrokoster og mange andre typer fester. Vi har også skrevet om seddel under tallerken i en tidligere artikel med sjov underholdning til din fest.

Legen er meget simpel.

Inden middagen starter, lægges der en seddel under alle deltageres tallerkener, hvor der ligger en opgave som de skal udføre, enten under middagen eller i løbet af aftenen.

Legen er lavet som et sjovt indspark til at få samtalerne til at køre under middagen, der er ikke nogle præmier på højkant.

Nogle sjove idéer til hvad der kan stå, er:

Byg et tårn

Folk bygger et tårn af spagettiTeambuilding handler om at få folk til at arbejde sammen. Og selvom der bliver holdt julefrokost, så kan man sagtens lave en teambuilding øvelse, der får deltagerne til at arbejde sammen for at komme op med en idé til hvordan man kan bygge det højeste tårn.

Det skal I bruge:

Sådan spiller I Byg et tårn:

Læs også: Guide til at planlægge din fest

Tip 13'er

Tips kupon til tip en 13'erVil I gerne sætte en rigtig konkurrenceminded stemning til julefrokosten? Så er en tip en 13'er et rigtigt godt sted at starte.

Med Tip en 13'er laver I en tips kupon, hvor hvert spørgsmål kan have 3 mulige svar, fx. "Ja", "Nej" og "Måske".

Alle deltagerne i legen, får hver deres tips kupon, hvor de skal tippe på svaret på de enkelte spørgsmål.

Er der tale om en firmajulefrokost, kan spørgsmålet være om de andre kollegaer i virksomheden.

Husk hvis I spiller tip en 13'er, at der selvfølgelig skal være en præmie til vinderen.

Banko

BankopladerBanko er ikke bare et spil der bliver spillet nede på det lokale plejehjem (Måske også der) men det er også et spil, der kan give deltagerne til julefrokosten sved på panden, når de mange tal bliver råbt op.

Det skal I bruge:

Sådan spiller I Banko:

Der skal være en opråber, alle andre skal have en eller flere spille plader, de kan spille med.

Op-råberen råber tal op tilfældigt, og deltagerne afmærker tallene på deres plader.

Når en deltager har hhv. 1 række, 2 rækker eller fuld plade, råber de BANKO og tallene checkes.

Når en deltager får banko, vinder de en præmie.

Profiler

Mand står i profilProfiler er en sjov leg, hvor alle deltagerne til festen, får en profil de skal imitere under middagen.

Herfra skal alle deltagere lade som om de har nogle bestemte personlighedstræk, er en kendt person eller måske endda et dyr.

Nogle idéer til hvilke profiler man kan bruge:

Det perfekte minut

Ur viser 1 minutDet perfekte minut kender du muligvis fra TV, hvor TV3 for år tilbage, havde denne lille leg som et populært TV program, hvor deltagerne skulle udføre nogle små opgaver på et minut, for at komme videre i legen.

Nogle sjove idéer I kan bruge:

Læs også: Sådan dækker du dit festbord

Tilbage til toppen

Musikquiz

Stol klar til musikquizVi elsker nok allesammen musik og det kan I udnytte til en sjov leg hvor deltagerne skal gætte nogle sange, ud fra en linje eller et vers af sangen.

Men for at gøre det en lille smule svære, så skal linjen eller verset lige en tur igennem Google Translate.

Og når nu der er tale om en julefrokost, giver det bedst mening at bruge en julesang i quizzen.

Den deltager, eller evt. det hold der gætter flest sange, vinder legen og får en præmie for deres præstation.

Et eksempel kunne være dette vers fra "På loftet sidder nissen, der er blevet oversat direkte fra Dansk til Engelsk i Google Translate:

"

In the attic the niches sit with their Christmas red,
its sweet red, sweet and sweet,
He nods and he eats and he is so happy
for Christmas is his best food.
But all around are all the little rats,
and the shots and the shots:
"We would like to have a little Christmas goddess"
and they dance dancing around in the ring.

"

Husk I ikke må rette evt. fejl i oversættelsen til, da det blot bliver sjovere, jo svære det er.

Helium jokes

Pige holder helium ballonHelium Jokes er en leg hvor I giver deltagerne en helium ballon og en række jokes, de skal læse op for de andre deltagere til festen. Det giver nogle vanvittigt sjove jokes, især hvis det er en fra virksomheden, med en meget dyb stemme, der pludselig bliver lys.

ADVARSEL: Selvom inhalering af helium er sjovt, så kan det være sundhedsskabdeligt og du kan blive svimmel, få kvalme eller besvime. Dine lunger kan ligeledes klappe sammen af det.  Ved at lege denne leg, er det på eget ansvar.

Det skal I bruge: 

Sådan leger I Helium jokes:

Deltageren hvis tur det er, får en række jokes der skal læses op, samt en ballon fyldt med helium.

Når disse jokes bliver læst op med den lyse stemme, er det næsten umuligt, ikke at få resten af festen til at falde på halen af grin.

Juleklip

JuleklipDer findes mange kreative mennesker, der gerne vil lade kreativiteten flyde til julefrokosten.

Der er mange der syntes det er sjovt at lave juleklip, hvor man kan få lov til at flette julehjerter, lave musetrapper, kravlenisser eller måske en adventskrans eller en juledekoration.

Juleklip bør være noget man gør, inden man begynder at spise eller hiver snapsen frem.

Hvis I vælger at lave juleklip til julefrokosten, så sørg for at købe alt hvad I skal bruge for at lave alt fra julehjerter og musetrapper, til juledekorationer og adventskranse.

Dette kan hurtigt blive bekosteligt at køb ind til, så sørg for at der er plads i budgettet til at købe både pap, papir, lim, gran og meget andet.

Menukort

MenukortTil de fleste julefrokoster er der som regel godt med mad, som gæsterne kan få lov at mæske sig i, indtil bukserne er ved at revne.

Menuen er ofte sat på forhånd, hvor I her har mulighed for at lave et sæt af lege, som deltagerne til julefrokosten, skal udføre i løbet af middagen, eller i løbet af dagen.

Denne leg kan sagtens laves til fx. et Instagram hashtag, hvor de små opgaver deltagerne skal lave, er at finde mulighed for at tage billeder af forskellige situationer og lægge på Instagram, med et Hashtag I har fundet på. Dette kunne fx være #(firma)julefrokost2018

Man kan så gå billederne igennem sidst på aftenen, eller et par dage efter, hvor man så kårer en vinder.

Fordelen her, er samtidig at man får en masse billeder af festen.

Læs også: Sådan vælger du din festmenu

Pakken med de mange lag

Meget stor gaveNu har vi beskrevet pakkeleg og besværlig pakkeleg, men der findes endnu en pakkeleg som vi gerne vil beskrive for jer, som kunne være en sjov lille aktivitet til julefrokosten.

Legen er meget simpel.

I tager en lille ting og pakker ind i en gave, hvorefter I sætter en post-it på, hvor ser står hvem der skal have gaven.

Dette kunne fx være "Den smukkeste pige på kontoret"

Herefter pakker I gaven ind igen i et nyt lag, hvorpå der sættes endnu en post-it med en sætning om hvem der skal have gaven.

Dette fortsætter I med i måske 5 - 10 lag.

På det yderste lag sættes der ikke nogen post-it, her finder I ud af hvem der skal starte, ved at trække lod eller lignende.

Den der åbner det første lag, skal så ud fra sine præferencer, beslutte hvem der passer bedst på det der står på post-it'en indenunder, og sådan fortsætter det, til den sidste der åbner et lag, kan beholde gaven.

Babybillede

Baby holder kamera i retro billedeDu har måske læst om legen Baby billeder i vores tidligere artikel med sjov underholdning til din fest.

Babybilleder er en leg, hvor i samler en række babybilleder, enten fra festens deltagere, eller måske af kendte mennesker.

Billederne vises så frem til alle gæsterne og de skal så gætte hvem der gemmer sig på babybilledet, enten enkeltvis eller i små hold.

Det er en sjov leg,m hvor man kan lære hinandens fortid lidt at kende og uden tvivl få sig et virkeligt godt grin, over hvordan kollegaerne har set ud da de var babyer.

I vores tidligere artikel har vi lavet en Kahoot, hvor I kan lege legen med en række kendisser.

Indendørs sneboldkamp

Gruppe med venner laver sneboldkampEr I klar til en sjov leg og noget værre rod efterfølgende? Men en helvedes masse sjov.

Så er det tid til at finde vinterhandskerne frem og gøre klar til intet mindre end en indendørs sneboldkamp.

Der er 2 måder at lege en indendørs sneboldkamp på, men fælles for begge versioner er, at der skal bruges store skumfiduser, istedet for rigtig sne.

Krig!

Den første version hedder Krig, hvor alle deltagere enten er imod hinanden, eller deles op i hold.

Herefter skal de skyde på hinanden med skum fiduserne og se hvem der rammer flest.

Kan I ramme?

I versionen "Kan I ramme?" skal i ophænge noget i kan skyde efter, det kan være en skydeskrive, en adventskrans eller andet, hvor I kan kaste efter.

Den person eller det hold der får flest hits, vinder.

Tilbage til toppen

Brunkageleg

BrunkageBrunkageleg er en rigtig god leg til julefrokoster, da navnet i sig selv lægger op til noget der er julerelateret.

Legen er meget enkelt og går ud på at en Person sidder på en stol, med hænderne bag ryggen.

Herefter placeres der en brunkage i panden på deltageren, som så ved hjælp af kun sit ansigt, skal få brunkagen ned i munden.

Ingen anden deltager må hjælpe og hænderne skal blive på ryggen.

Først når brunkagen er i munden og kan spises hel, er opgaven udført.

Dette kan gøres til en konkurrence, hvor alle deltagere dyster på tid. 

Vi håber i kunne lide denne artikel om lege og underholdning til jeres næste julefrokost, hvor i sammen kan få trænet grinemusklerne. Vi håber samtidig at i får en rigtig fed julefrokost sammen.

Hvis du har andre idéer til lege og underholdning til julefrokosten, så hører vi meget gerne om det i kommentarfeltet herunder.

Og du kan leje festlokaler ved at følge nedenstående links:

Festlokaler i København

Festlokaler i Aalborg

Festlokaler i Århus

Festlokaler i Odense

Festlokaler i Valby

Du kan også se alle ledige lokaler til leje på Lokalebasen.